Spania

Utforsk vakre Las Palmas: vår guide til de beste stedene i byen

Las Palmas de Gran Canaria: De beste stedene i byen

Idylliske strender av typen man ellers bare ser på postkort, dramatiske landskap, spennende fotturer for fjellentusiaster … Gran Canaria er kjent for sine fantastiske vulkanske landskap og for en av de beste urbane strendene i verden: Las Canteras. Men hovedstaden, Las Palmas de Gran Canaria, har mye mer å tilby besøkende.

Byen har Kanariøyenes høyeste innbyggertall og kan skryte av en kosmopolitisk stemning og et maritimt kvartal med mange historisk interessante detaljer. Det er en sann glede å kunne vandre gjennom de smale gatene og gå seg vill blant bygningene i kolonistil. Vil du vite hva du bør få med deg i Las Palmas de Gran Canaria? Dette er stedene du ikke må gå glipp av.

Gastronomi

Det er ingen hemmelighet at Spania er et land med et kjøkken som kan forføre selv de mest krevende ganer. Uansett hvor du reiser, finner du matretter med unike nyanser som gir hvert sted sitt eget særpreg, og Las Palmas er intet unntak.

Vi kunne skrevet lange artikler om typisk kanarisk mat, men her er noen få av de mest populære rettene du kan la deg friste av: mojo picón, en matklassiker på øya, saltbakte poteter; gofio, en rett med berberiske røtter … utvalget er endeløst! Det er nesten obligatorisk å smake på de beste tradisjonelle rettene når man besøker byen, men vi vil også vise deg en mer moderne side av Las Palmas, med et litt annet utvalg.

El Mercado del Puerto i Las Palmas

Matmarkedene er alltid et bra sted å finne varierte matretter og en livlig stemning. Mercado del Puerto i Las Palmas ligger i en smijernsbygning som ble oppført i 1891. Den er faktisk konstruert av det samme firmaet som bygde Eiffeltårnet to år tidligere i Paris. Her finner du blant annet retter fra forskjellige land, inkludert mange skandinaviske tilbud, gresk mat og selvfølgelig retter fra Kanariøyene.

Hvor: Calle Albareda 76.

Dara Feeling Good

Det er sant at når du lager mat med kjærlighet, smaker den best. På Dara Feeling Good vet de også dette. Derfor gjør de alt for å lage mat av de beste økologiske ingrediensene fra lokale leverandører og skape matretter som er fulle av kjærlighet og glede. Dara, restaurantens eier, er en kjøkkenentusiast som er glad i å innovere og skape originale retter. Visste du at du også kan delta i yoga- og avslapningstimer her? Prikken over i-en er det elegante og velholdte lokalet, som gjestene setter stor pris på.

Hvor: Calle Travieso 29.

Meraki Come Bonito

Meraki er restauranten for de som nyter god mat og liker å ta vare på seg selv. Menyen inneholder ikke fet mat, bare smakfulle retter basert på sunne ingredienser som gir deg rikelig med energi for å utforske Las Palmas. Alt tilberedes med ekte matglede, og rettene er fulle av farger og smak. Har du lyst til å prøve? Bare vær klar for det uventede! De er nemlig glade i å overraske gjestene.

Hvor: Calle Veintinueve de abril 48.

Kultur

Las Palmas historiske sentrum er spekket med kultur og tradisjoner. Her kan du vandre gjennom nabolag som Triana og Vegueta, besøke monumenter som Catedral de Santa Ana eller delta på en av de mange utstillingene som organiseres i løpet av året. Gatene er så godt som uendret siden storbyen ble grunnlagt i det femtende århundre. De eldgamle og umiskjennelige bygningene bringer tankene direkte til Kristoffer Columbus’ dager. Dette er noen av stedene du ikke kan gå glipp av hvis du ønsker å bli kjent med de forskjellige sidene av den kanariske kulturen.

Centro Atlántico de Arte Moderno

Kunstutstillingene tilbyr mer enn bare klassiske kunstverk. I Las Palmas finner du også mye kunst som er inspirert av de nyeste trendene. Hvor? Centro Atlántico de Arte Moderno er utviklet for å bringe moderne kunst til alle typer publikum. Her finner du en rekke aktiviteter og utstillinger av alle slag, også verksted der du kan utvikle dine kreative ferdigheter og oppdage fengslende kreasjoner laget av kunstnere fra hele verden.

Hvor: Los Balcones 11.

Casa de Colón

I hjertet av La Vegueta ligger en bygning som er dedikert til forskning på, studier av og formidling av øyenes historie og forholdet til Amerika. Tidligere var dette guvernørboligen, den samme som Columbus besøkte på sin første reise og der han reparerte skipet La Pinta. I dag inneholder bygningen et museum, et bibliotek og et spesialisert studiesenter, der det også arrangeres kurs, utstillinger, konserter og filmvisninger. Denne unike bygningen ble restaurert og har beholdt en stor del av de originale elementene, så dette er et must for listen din over turistattraksjoner i Las Palmas.

Hvor: Calle Colón, 1.

Mote

Las Palmas sentrum er et endeløst eventyr for de som er glad i shopping. Fra dekorasjon til mote, tilbehør og belysning: Du kan finne nesten hva som helst i de mest berømte gatene i denne kanariske byen.

Back to Green

Hvis du er av typen som alltid ser på merkelappen før du handler klær og som er opptatt av å prøve å endre verden med små gester i det daglige, er nok Back to Green drømmestedet for deg. Dette stedet har forpliktet seg til å ta vare på miljøet og tilbyr etisk og miljøvennlig mote. Mange av produktene som selges her er laget av resirkulerte fibre og materialer av 100 % naturlig opprinnelse. Vil du tilbake til røttene?

Hvor: Calle Cano 23

Polonium209

Antikke møbler og vintage-gjenstander er svært populære i dag, og det er ingenting som slår vakre gamle gjenstander når man vil ha dekorasjon med mye personlighet. Polonium209 startet med å redde møbler for å gi dem nytt liv, og i dag gjenbruker de møbler for å skape sin egen design i industriell stil.

Hvor: Carretera del rincón 103

Regaliz Funwear

Hvis du vil ha en skjorte, et par sko eller et belte som de ikke har ellers på øya, finner du det sikkert hos Regaliz Funwear. Denne elegante butikken ble grunnlagt i en liten landsby på Gran Canaria og har spilt en viktig rolle for motebransjen i hovedstaden. Butikken selger kun herreklær og har spesialisert seg på merker som er ukjente, men som ofte raskt blir svært populære.

Hvor: Calle Cano 5

NU Las Palmas

Dette er et egnet sted for å finne en helt spesiell gave hvis du er tom for idéer. I NU Las Palmas finner du alt fra pyntegjenstander til klær og tilbehør, og alt stammer fra nye, lokale merkevarer som velges ut for sin originalitet og nyskaping. Ikke dra hjem uten en tur innom!

Hvor: Calle Pérez Galdós 3

Uteliv

Etter en lang dag med utforskning og vandring rundt i byen har du kanskje lyst på en cocktail? Utelivet i byen er perfekt for å ha det gøy mens du nyter de herlige temperaturene på Islas Afortunadas. Her kan du virkelig skape minner som varer hele livet.

La Azotea de Benito Cocktail Bar

Dette var den første cocktailbaren på Kanariøyene, og har virkelig blitt et av byens mest fasjonable utesteder. Her har man en glimrende utsikt mot den gamle bydelen Vegueta og i tillegg kan du bestille spesiallagde drinker etter ønske. Har du lyst til å finne ut mer om La Azotea de Benito? Vi presenterer det perfekte stedet for å hygge seg med en god cocktail og herlig selskap, midt i sentrum av Las Palmas. Fryd ganen med en gin and tonic eller la deg overraske av en signaturcocktail. Hvis du ser etter et sted for å tilfredsstille appetitten, bør du besøke restauranten Manso eller en av de to andre hamburgerbarene de eier, som begge heter 200 gramos.

Hvor: Plaza Hurtado de Mendoza 1

El Tendedero de Catalina

Hvis du vil nyte solnedgangen fra et unikt sted eller drikke en cocktail under stjernene, bør du besøke El Tendedero de Catalina. Hotellet Bed & Chic har en fantastisk terrasse i øverste etasje, der de serverer avantgarde-cocktailer. Den rolige stemningen gjør dette til det ideelle stedet å avslutte en travel dag og tilbringe en avslappende kveld med gamle og nye venner.

Hvor: General Vives 76.

BedandChic

Las Palmas
8.7 Fantastisk (479 anmeldelser)

The Loft

Høres det fristende ut å spise en hyggelig frokost på balkongen mens du nyter den fantastiske utsikten over Triana-gaten? Leilighetene i The Loft er designet av arkitektfirmaet alonso+sosa, og ligger midt i hjertet av byens historiske sentrum, omgitt av de beste kulturelle tilbudene og alle tenkelige typer butikker. Det er umulig å kjede seg.

The Loft Las Palmas

Las Palmas
8.4 Veldig bra (13 anmeldelser)

Guesthouse Katanka

Har du lyst til å oppleve Las Palmas som om du var lokal innbygger? Føl deg som en på Guesthouse Katanka. Overnattingsstedet ligger i et verneverdig hus som ble bygget i 1920 og som er en anerkjent del av øyas historiske arv. Dette er midt i sentrum av byen, så herfra kan du spasere til imponerende nabolag som Vegueta eller Triana, eller bare slappe av på de store og velutstyrte rommene, som alle bærer preg av et hus med mye personlighet.

Guesthouse Katanka

Las Palmas
8.7 Fantastisk (174 anmeldelser)

Old Chocolate Factory

The Old Chocolate Factory er, som navnet antyder, en gammel sjokoladefabrikk. Faktisk er det den første i Las Palmas, og stedet har mer enn 100 års historie bak seg. Et knippe arkitekter kjøpte bygningen og klarte å gi den en moderne stil, men samtidig bevare de originale dørene og vinduene. Nyt den totale friheten disse fullt utstyrte leilighetene gir deg, og gå ikke glipp av den utrolige Las Canteras-stranden, som ligger bare 10 minutter unna.

Old Chocolate Factory

Las Palmas
8.6 Fantastisk (35 anmeldelser)