Hele verden

Ut i naturen: 7 ville hoteller

Disse hotellene er verdt et besøk minst én gang i livet for alle miljøbevisste reisende som ønsker å komme i nærkontakt med naturen.

På enkelte av stedene må man kanskje prøve å bevare roen i tillegg til å følge med på adrenalinnivået, men den praktfulle naturen og opplevelsene vil gi deg et uforglemmelig minne herfra.

Bla gjennom galleriet med disse syv fantastiske hotellene og se selv!

Bangkok Tree House

1/4

Er du ute etter en ekte villmarksopplevelse? På Bangkok Tree House får du akkurat det. Rommene (hvis de kan kalles det) går helt i ett med naturen. Overnattingsstedet tilbyr trehus i tillegg til senger rett ved elven. Og da mener vi ved elven! Selve ideen bak dette stedet er en filosofi som går ut på mer enn bare overnatting på et sted utenom det vanlige. Her får gjestene en ekte naturopplevelse, samtidig som man etterlever en bærekraftig tankegang for minimal påvirkning på miljøet.

Bangkok Tree House passer ikke for alle: Du kommer deg hit bare til fots, med sykkel eller båt. Mange av områdene har verken elektrisitet eller wi-fi. Bosatte i Thailand får også en rabatt om de klarer seg uten mobiltelefonen under oppholdet. Det sprøytes ikke mot skadedyr på stedet, så gjestene kan komme til å dele rom med forskjellige insekter. I tillegg er bruk av klimaanlegg begrenset til kun enkelte områder – dermed kan det bli veldig varmt her! Er miljømessig bærekraft en prioritet for deg, og du ønsker å leve helt i pakt med naturen, kan du stoppe letingen – dette hotellet er perfekt for deg.

Bangkok Tree House Bang Kachao

Bangkok
8.2 Veldig bra (48 anmeldelser)

Kagga Kamma Nature Reserve

1/4

Sør-Afrika er en spektakulær del av verden, og det finnes ikke mange andre steder med mer uberørt natur enn her. Her utfolder livet seg på sin egen måte, med et eksotisk dyre- og planteliv. I Kagga Kamma Nature Reserve kan man få en ekte sørafrikansk opplevelse. En viktig del av opplevelsen er å føle seg i ett med naturen, og rommene er derfor veldig originalt innredet. For det første er suiten uten vegger! Den ligger i fjellene, helt i det fri, med bare stjernehimmelen som tak. Her kan du la deg fascinere av lydene som omgir deg mens du lytter til sjakalenes uling om natten.

Det kan jo hende at været ikke er egnet for en ekstremopplevelse som dette, og da har du mulighet til å overnatte i grotter med alle bekvemmeligheter, fremdeles i perfekt harmoni med naturen. Er du blant dem som foretrekker komfort fremfor andre ting, kan du velge en av de tradisjonelle hyttene. Gjestene kan delta i et mangfold av aktiviteter: dagsutflukter, fjellklatring, tur med firehjulstrekker, terrengsykling, stjernetitting og bergkunstturer, i tillegg til at man kan se noen av verdens villeste og vakreste dyr her.

Hotel Kagga Kamma Nature Reserve

Topprangert
Cederberg
8.5 Fantastisk (32 anmeldelser)

Ladera Resort

1/4

Reisen til Saint Lucia er en villmarksopplevelse i seg selv. Denne lille karibiske øya tilbyr de besøkende et nydelig, uforglemmelig landskap, mens Piton-fjellene, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste, gir det vakre naturlandskapet en primitiv stemning. Ladera Resort, som er et paradis midt i De små Antiller, ligger dypt inne i jungelen, vendt mot de imponerende, vulkanske fjellene som stiger opp fra havet.

Her bor man i typisk karibiske suiter uten vegger og med et evighetsbasseng med utsikt til noe av den mest praktfulle naturen du kan forestille deg. Du kan blant annet gå på vandreturer i den frodige skogen, prøve deg på fjellklatring i Piton-fjellene, dra på båtturer, bli med på hval- og delfinsafari, kjøre zipline, ri og ikke minst puste inn noe av den reneste luften du noensinne vil oppleve. På vei tilbake til rommet kan du ta en dukkert i det private bassenget. Her kan du tenke over dagens opplevelser og hvor heldig du er.

Ladera Resort

Topprangert
Soufriere
9.6 Fantastisk (1224 anmeldelser)

Jeeva Beloam Beach Camp

1/4

Har du drømt om å være skipbrudden på en øy? Ved Jeeva Beloam Beach Camp kan du føle deg som Robinson Crusoe uten å gi avkall på bekvemmelighetene en luksusferie byr på. I dette idylliske landskapet av uberørte strender på Lombok har tiden en helt annen rytme enn du er vant til, der den tikker av gårde sakte og naturlig. Rommene er laget av gjenvunnet tre og bambus, og minner om tradisjonelle rorbuer. Panoramautsikten fra rommene gir deg utsyn over omgivelsene, og det finnes verken wi-fi eller TV i mils omkrets.

Helpensjon er inkludert i hotellprisen, siden det ikke er mulig å få tak i mat og drikke andre steder i nærheten. Aktivitetsmulighetene er mange, og noen eksempler er: lange spaserturer langs de uberørte strendene, dykking og snorkling, surfing, kajakkpadling, fisking, sykling, fotturer og mye annet. Etter en aktiv dag kan det være herlig med en tradisjonell indonesisk massasje for å løsne opp i stive muskler. Deretter kan du jo slå deg ned ved et leirbål, titte på stjernehimmelen og bli kjent med andre eventyrlystne som har reist til denne fjerntliggende delen av verden.

Jeeva Beloam Beach Camp

Topprangert
Kuta
9.0 Fantastisk (90 anmeldelser)

Tutwa Desert Lodge

1/4

Ved bredden av elven Oranje – den største elven i Sør-Afrika – ligger et overnattingssted som går helt i ett med naturen og tar utgangspunkt i en «grønn» filosofi. Energisparing, respekt for naturen og beskyttelse av dyre- og plantelivet er blant verdiene som etterleves her. Tutwa Desert Lodge er perfekt for en ekte ferieopplevelse i et tilnærmet uberørt miljø, hvor livet går sin gang som det har gjort i flere tusen år.

Det nylig oppussede hotellet ligger på et stort naturvernområde i hjertet av Kalahariørkenen, hvor blant annet leoparder, sjiraffer, sebraer, antiloper og andre dyrearter ferdes fritt. Hotellet er utformet i harmoni med landskapet for å påvirke miljøet i minst mulig grad, og de enkle og elegante rommene er dekorert i afrikansk stil med en innredning som henter inspirasjon fra naturen. Aktivitetsmulighetene er mange, og du kan blant annet bli med på kanopadling ned elven Oranje, overnatte i ørkenen, prøve å fiske din egen middag og rett og slett nyte den storslåtte naturen som er rundt deg på alle kanter.

Tutwa Desert Lodge

Augrabies
8.2 Veldig bra (7 anmeldelser)

Hotel Escondido

1/4

Å, Mexico! Følelsen av avslapning du får ved Stillehavskysten kan ikke sammenlignes med andre steder, og lysspillet i horisonten mens solen går ned er et uforglemmelig syn. Langt inne i et kaktusfelt, på en uberørt strand i Oaxaca, ligger Hotel Escondido – et paradis for surfere.

Et av hotellets største trekkplastre er den fantastiske beliggenheten bare 30 minutter fra Puerto Escondido og noen av de beste bølgene i verden, men selve overnattingsstedet er også førsteklasses. Det store svømmebassenget bygget rett på stranden, bare noen meter fra havet. Og hyttene er fantastiske. De byr på moderne design med dekorative innslag i meksikansk strandstil. På stedets restaurant serveres det herlige retter tilberedt med lokale råvarer – helt nydelig! Hvis dette ikke er nok, finnes det også en strandklubb og en nattklubb for de som ønsker å fortsette festingen ut i de små nattetimer. På hotellets spa kan man slappe av og komme til hektene igjen etter alle dagens og nattens aktiviteter.

Hotel Escondido, Puerto Escondido, a Member of Design Hotels - Adults Only

Topprangert
Santos Reyes Nopala
9.2 Fantastisk (302 anmeldelser)

Belmond Safaris

1/4

På en safariferie med Belmond får man mulighet til å utforske den vidstrakte afrikanske savannen i Botswana. Her kan man blant se spektakulære dyrevandringer, praktfulle fugler med stort vingespenn, og konflikter på land og i vann som viser kampen om å bevare naturens orden. Det er imidlertid ikke nødvendig å gi avkall på luksus og komfort for å få en uforglemmelig villmarksopplevelse. Hos Belmond Safaris vet de hvordan tingene gjøres.

Belmond består av tre safarihoteller som bare kan nås med privatfly. Sjekk hvilket av dem som best dekker behovene du har: Eagle Island Lodge på Okavangodeltaet, Savute Elephant Lodge i Chobe nasjonalpark og Khwai River Lodge, som ligger langt inn i Moremi viltreservat. Alle hotellene tilbyr luksuriøse rom og suiter, svømmebasseng og et bredt utvalg av forskjellige turer og utflukter. Med Belmond Safaris kan du observere ville dyr på noen av verdens mest eksklusive (og dyreste!) steder.

Belmond Safaris

Maun