London

Sjekk inn på slottshotell i Skottland!

Skottlands slottshoteller er unike stykker historie som nå tilbyr noen av landets mest luksuriøse overnattinger.

Hvor kan det vel være bedre å ta en romantisk pause enn på et henrivende slott, omgitt av det forrevne, skotske landskapet?

Våkne opp i en himmelseng, utforsk rommene til en tidligere godseier og tilbring dagen på fottur blant kløfter og juv før du trekker deg tilbake til slottet for å varme deg foran peisen – klar til å gjøre det samme på nytt neste dag.

For å finne din egen høylandsdrøm kan du sjekke ut våre fremste slottshoteller i det skotske høylandet. Vi har også slått oss sammen med VisitScotland for å gi deg noen tips til hva du kan fylle tiden med på disse nydelige reisemålene.

Ackergill Tower

1/4

Dersom du søker femstjerners luksus i det skotske høylandet, vil du ikke angre på valget av Ackergill Tower. Ackergill er en nydelig steinfestning som daterer seg tilbake til 1400-tallet. Den kan skilte med en uforglemmelig plassering der den ligger høyt oppe på den nordlige tuppen av Skottland, og er et populært sted å holde bryllup.

Romutvalget består av både selve tårnet og andre deluxe-rom og boenheter på eiendommen – til og med en stor, selvbetjent trehytte. Til tross for sin lange historie tilbyr Ackergill Tower sine gjester det ypperste av moderne luksus. Rommene er individuelt innredet i et spekter av både tradisjonelle og mer moderne stilarter, og alle kan skilte med sengetøy av høy kvalitet, komfortable møbler og nydelig utsikt.

Achnagairn Estate

1/4

Achnagairn Estate består av et imponerende, historisk slott som ligger på et tolv hektar stort, frodig landområde med et imponerende, historisk slott. Seks måneder i året fungerer slottet som hotell, og den resterende tiden som et makeløst bryllupssted. Området inneholder også en rekke hytter som er åpne for gjester året rundt. Begge drives under mottoet «flykt fra det hverdagslige», og takket være de unike rommene, det uvanlige interiøret og den elegante luksusen kan gjestene gjøre akkurat det.

Hvert rom er designet med ulike temaer i fokus, fra det romantiske til det ekstravagante, mens øvrig interiør viser at det tradisjonelle slottet fremdeles har rikelig av særpreg. Badene er faktisk blant de mest omtalte fasilitetene for et opphold på dette slottet i høylandet, hvor ett av dem har et «hans og hennes» tvillingbadekar med utsikt ut over eiendommen.

Søker du noe helt eksepsjonelt, så kan du ta en nærmere titt på ballsalen som ble bygget i 1912 fordi eierens datter ikke hadde et passende sted å feire 21-årsdagen sin på. Den nydelige, hvelvede ballsalen ble bygget fra grunnen av, og er fremdeles unik på høylandet den dag i dag.

Achnagairn Estate

Topprangert
Inverness
8.5 Fantastisk (7 anmeldelser)

Inverlochy Castle Hotel

1/4

Imponerende Inverlochy Castle Hotel er oppkalt etter slottsruinene som ligger bare tre kilometer unna. Det ble opprinnelig bygget som et 1800-talls godseierhus, men er nå omgjort til et femstjerners luksushotell. Hotellet ligger i et av Skottlands flotteste områder, blant daler, innsjøer og fjell i det vestre høylandet. Da dronning Victoria besøkte slottet i 1873, bemerket hun: «Jeg har aldri før sett et vakrere eller mer romantisk sted».

Hvert av hotellets 17 rom er innredet i klassisk stil som fremhever deres individuelle karakter og tilbyr en nydelig utsikt over de imponerende omgivelsene.

Det femstjerners hotellet tilbyr også én av høylandets mest eksklusive matopplevelser. Takket være den legendariske far-og-sønn-duoen gir Albert og Michel Roux Jr ved Inverlochy Castle gir deg en moderne, britisk gourmetopplevelse med en fransk vri.

Inverlochy Castle Hotel

Topprangert
Fort William
9.4 Fantastisk (444 anmeldelser)

Dalmunzie Castle

1/4

Dalmunzie Castle står stolt midt i det nydelige fjellandskapet Perthshire Highlands, og byr på skotsk gjestfrihet og en historie som går helt tilbake til år 1510. Til tross for denne idylliske plasseringen ligger hotellet bare to timers kjøretur fra Edinburgh lufthavn.

Som en klassisk herregård legger Dalmunzie Castle sin stolthet i å få gjestene til føle seg hjemme, med avslappende salonger, rustikke peiser og en fredelig atmosfære. Gjesterommene er dekorert på samme måte, med luksuriøse og komfortable møbler. Flere av dem kan til og med by på himmelsenger og andre kostbare antikke møbler, noe som gjør hotellet til det perfekte stedet å overnatte hvis du vil ha følelsen av å være en skotsk godseier.

Hotel Dalmunzie Castle

Topprangert
Spittal of Glenshee
8.6 Fantastisk (280 anmeldelser)

Dornoch Castle

1/4

Dornoch Castle er et luksushotell og et populært bryllupssted i Dornoch, bare én time nord for Inverness. Dornoch Castle kombinerer det beste av moderne og tradisjonell overnatting, noe som gjør det til et utmerket valg for en typisk skotsk overnattingsopplevelse.

Du kan velge blant flere ulike romtyper på Dornoch Castle, både de som ligger i den historiske delen av slottet og de som ligger i det moderne påbygget. Alle er velinnredet i lette kremfarger og dempede fargetoner for å skape et kongelig preg, men det mest imponerende er sannsynligvis rommet Old Courtroom Deluxe. Med sin unike, håndskårede himmelseng i elisabethansk stil, rustikke murvegger og en staselig peis er dette rommet glimrende for et romantisk opphold.

Det er én ting som ofte går hånd i hånd med et opphold i det skotske høylandet: whisky. Dersom du ser på deg selv som en kjenner, er Dornoch Castle ideelt for deg. Eierne og brødrene Phil og Sam har nylig startet sitt eget destilleri, noe som betyr at enhver whisky-entusiast vil være i gode hender.

Hotel Dornoch Castle

Dornoch
8.0 Veldig bra (128 anmeldelser)

Kildrummy Castle

1/4

Kildrummy Castle ligger i Grampian Highlands i Aberdeenshire, ikke langt fra Cairngorms National Park, og er et sjarmerende firestjerners slottshotell som tilbyr sine gjester tradisjonell skotsk gjestfrihet.

Hotellet har navnet sitt fra de nærliggende ruinene av Kildrummy Castle, som daterer seg tilbake til det 13. århundre og er en av det østlige Skottlands mest omfattende festningsruiner. I dag fremkaller hotellets interiør ånden og atmosfæren fra disse ruinene, med tidsriktige møbler i tre, eikepanel og staselige ildsteder. Hotellets 16 rom er stilfullt, men enkelt innredet, mens den staselige stuen gir gjestene en ekte smak av høylandets storslagenhet.

Fonab Castle & Spa

1/4

Femstjerners Fonab Castle & Spa er et gjennomført moderne hotell med et historisk hjerte. Den moderne stilen preger hele hotellet. Glem staselige eikepaneler og tenk vibrerende fargeklatter og fargesterke, særpregede tapeter. Innimellom kan man imidlertid oppdage små hint av historie, kombinert på en uanstrengt måte med hotellets tidsriktige preg.

For å virkelig kunne slappe av bør gjestene prøve spa-avdelingen på stedet, som tilbyr et svømmebasseng, badstue, dampbadstue og et termisk rom. Spa-avdelingens mange behandlinger, inkludert signaturbehandlingen MatiSPA for ansiktet, bidrar til at gjestene føler seg forfrisket og mer opplagte.

Fonab Castle Hotel & Spa

Topprangert
Pitlochry
9.6 Fantastisk (1207 anmeldelser)

Kincraig Castle Hotel

1/4

Kincraig Castle Hotel ligger under en times kjøretur fra Inverness og er et slottshotell fullt av skotsk høylandshistorie. Slottet dateres tilbake til 1610 og var tidligere hovedsete for forfedrene til MacKenzie-klanen. Eksteriøret er for det meste uforandret siden 1880. Selv om interiøret har blitt renovert og modernisert, kan man finne spor av historie omtrent i alle rom.

Kincraig Castle tilbyr et utvalg av gjesterom med tilstøtende bad, fra Classic til Deluxe Castle-rom. De sistnevnte rommene tilbyr flott utsikt ut over Kincraig-eiendommen. Nyt den fra den håndskårne himmelsengen eller queen-size-sengen av mahogni.

Alle rom er utstyrt med en 42’’ flatskjerm-TV, Arran Aromatic-toalettsaker og Glenlivet mineralvann fra kilder i Cairngorm.

Kincraig Castle Hotel

Topprangert
Invergordon
9.2 Fantastisk (389 anmeldelser)