London

Rimelig luksus: nyt førsteklasses hoteller i Edinburgh uten å bli blakk

Alle fortjener litt luksus i ny og ne, og i Edinburgh kan du skjemme deg selv bort for en rimelig penge.

Det er fascinerende å spasere rundt i de gåtefulle middelaldergatene i Skottlands hovedstad, og etter en lang dag med utforskning av kronglete, brosteinsbelagte smug og gater er det deilig å komme hjem til et sted som har det lille ekstra. Men hvordan finner du et sted som både er luksuriøst og innenfor budsjettet? Len deg tilbake og slapp av – VisitScotland har nemlig gjort jobben for deg…

Rimelig luksus med en touch av Edinburgh-glamour

1/4

Le Monde har overflod av eleganse og glamour. Våkne til synet av den fantastiske arkitekturen i George Street etter en VIP-kveld ute på Shanghai Club i samme gate. Med executive-rom på Le Monde slipper du både kø og å betale inngang. Alle rommene er dekorerte etter inspirasjon fra ulike byer og er utstyrt med regndusjer. På Atlantis-suiten har du dessuten et flott akvarium over senga som garantert vil få deg til å falle i dyp søvn. Restauranten på hotellet serveres førsteklasses mat, og i baren og på klubben serveres de lekreste drinker.

Ta humøret til nye høyder med de uendelige shoppingmulighetene du finner i George Street. Gaten er et av Edinburghs beste shoppingsteder, med luksus, design og eleganse på rekke og rad. Besøk Edinburgh Castle før du spaserer ned gjennom Royal Mile, hvor du tar turen innom Scotch Whisky Experience for å lære om de fem whiskey-produserende regionene i Skottland. Etter dette gjenstår bare en tur tilbake til hotellet for litt luksuriøs avslapning, før du er klar for en kveld ute på byen.

Le Monde Hotel

Topprangert
Edinburgh
9.2 Fantastisk (1693 anmeldelser)

Luksusleiligheter midt i Edinburghs New Town

1/4

Det er kanskje ikke selve slottet, men det er heller ikke langt unna. I disse nydelige luksusleilighetene i Castle Street, i hjertet av New Town, ligger alt til rette for maksimal avslapning. Her finner du både rom med hage, ettromsleiligheter og toppleiligheter. Møbler av topp kvalitet, imponerende utsikt over byen og luksuriøst sengetøy vil gjøre oppholdet ditt ekstra spesielt. Rommene er dessuten utstyrt med det siste innen teknologi, inkludert LCD Smart-TV-er, for late kvelder på rommet.

Gjester på Edinburgh Castle Apartments vil ikke kunne ønske seg en bedre beliggenhet. Den som ikke har høydeskrekk kan ta turen opp vindeltrappene til toppen av Scott Monument i Princes Street og få en av de beste utsiktene over Edinburgh. Når du har funnet veien ned igjen fra det slående monumentet, kan du unne deg en deilig kopp te på The Balmoral, kjent som Edinburghs «grand old lady». Luksusstedet tilbyr førsteklasses mat, og har dessuten flere rimelige, men lekre alternativer.

En middag på El Cartel kan også anbefales. Prøv for eksempel den smakfulle tacoen eller tapasen de har på menyen. Dra tidlig, så du er sikret å få bord.

Edinburgh Castle Apartments

Topprangert
Edinburgh
8.9 Fantastisk (870 anmeldelser)

Luksuriøs byvilla og boutique-hotell i Edinburghs West End

1/4

Dra til Edinburghs West End for å oppleve følelsen av en luksuriøs herregård kombinert med et boutique-hotell. Med 35 koselige og smakfullt innredede rom fordelt over to viktorianske byvillaer, Dunstane House og Hampton House, vil du umiddelbart legge merke til innflytelsen fra Orkenøyene. Hotelleierne stammer nemlig fra øyene like nord for det skotske fastlandet. I Dunstane-suiten kan du nyte fantastisk utsikt over Pentland Hills fra et behagelig kopperbadekar med avrundet kant. Prøv det velsmakende skotske kjøkkenet på Ba’ Bar, hvor du kan spise haggis og håndplukkede kampsjell fra Orkenøyene.

Med enkel adgang til både Haymarket togstasjon, trikken i Edinburgh og flyplassen, er hotellet med sin rolige beliggenhet i West Coates road et utmerket utgangspunkt for å utforske hovedstaden. Spaser i grønne omgivelser gjennom Water of Leith til sjarmerende Dean Village, eller sjekk ut en av de nye utstillingene på Gallery of Modern Art i Belford Road. Gå heller ikke glipp av den nydelige skulpturparken til galleriet, designet av Charles Jencks. De lokales favorittsted for lunsj eller middag, Pizzeria 1926, ligger kun en 13 minutters spasertur unna og kan friste med autentisk napolitansk pizza.

The Roseate Edinburgh - Small Luxury Hotels of the World

Topprangert
Edinburgh
9.2 Fantastisk (1409 anmeldelser)

Luksusleiligheter for perfekt velvære i Edinburgh

1/2

Dersom du er ute etter å slappe av, er Eden Locke stedet for deg. Med ekte lidenskap for helse og velvære, har Eden Locke skjønnhetsbehandlinger, meditasjon, yoga- og mindfulness-timer som får deg til å glemme alt av bekymringer. Slapp av i kaféavdelingen til Hyde & Son på dagtid, eller ta et glass vin eller en cocktail om kvelden, da stedet forvandles til et populært drikkested.

Ulikt det du finner på ditt typiske luksushotell, har alle rommene her overflod av stil og eleganse. Her finner du alt fra de sosialt innbydende L-formede sofaene, til myke møbler, fargerike innredninger og moderne løsninger.

Hvis du kommer deg opp av sofaen, åpner Eden Lockes beliggenhet i George Street opp et hav av muligheter for å ha det gøy i hovedstaden. Sett av tid til å besøke det vennlige området Stockbridge og til å ta en smakfull lunsj på The Pantry eller Hamilton‘s. Hvis du er i Edinburgh i helgen, bør du ikke gå glipp av byens legendariske matmarked, som er åpent hver søndag.

Et annet alternativ er å dra østover til toppen av Calton Hill, hvor du har 360-graders utsikt over byen. Det sies at Collective Gallery skal gjenåpne i nyoppusset stil, med massevis av spennende moderne kunstutstillinger å glede seg til.

Eden Locke

Topprangert
Edinburgh
9.6 Fantastisk (1880 anmeldelser)

Elegante luksusopphold med nydelig utsikt over gamlebyen i Edinburgh

1/4

Når du spaserer ned gjennom rolige Royal Mile, vil du kanskje bli overrasket over å finne disse smakfulle lukusstedene. Old Town Chambers har flere ting å velge mellom, som romslige ettromsleiligheter, en byvilla i 1400-tallsstil bortgjemt i Advocate’s Close og glamorøse toppleiligheter med utsikt over hovedstaden. Kos deg med deilig frokost og matleveringer fra Edinburghs handelsmann og institusjon Valvona & Crolla.

Et opphold på Old Chambers er en unik mulighet til å oppleve den magiske stemningen i Old Town. Ta en kopp te eller sett av litt tid til å lese på Spoon, hvor JK Rowling skal ha skrevet sine første kapitler av Harry Potter-bøkene, eller se menneskehjerner på Surgeon’s Hall Museum, hvis biologi er mer din greie. Faktisk er dette stedet stappfullt av medisinske underverker og moderne tekster og ideer.

For den som bor i byvillaen er nabostedet Devil’s Advocate et godt valg av sted for et par drinker. Og hvis du bare må prøve haggis mens du er i Edinburgh, kan Arcade i Cockburn Street eller Angels with Bagpipes anbefales.

Cheval Old Town Chambers

Topprangert
Edinburgh
9.6 Fantastisk (6200 anmeldelser)

En luksusvilla i Edinburgh med fantastisk utsikt

1/2

På Pollock Halls campus, hvor studentene ved Edinburgh University bor gjennom skoleåret, ligger denne 1700-tallsvillaen med eget tårn og autentisk viktoriansk atmosfære. Dette er et ideelt valg for en oppkvikkende og luksuriøst ferie i den sørlige delen av hovedstaden. Her får du deilig frokost, gratis wi-fi, smakfulle minimalistiske rom og upåklagelig service.

Obligatorisk på programmet for alle Edinburghs besøkende, er å bestige den utdødde vulkanen Arthur’s Seat. Da passer det bra at Salisbury Green ligger mindre enn et steinkast unna åsen, som er et av de mest populære landemerkene i Edinburgh. Se litt mer av området med et besøk til den sjarmerende landsbyen Duddingston. Legg inn et stopp på Sheep’s Heid Inn når du utforsker denne fredfulle, idylliske landsbyen.

Du vil neppe bli skuffet av en dekadent middag på Aizle, hvor du har flott utsikt over Salisbury Crags. Både de innovative, sesongbaserte 5-retters tasting-menyene og de delikate, velvalgte vinene er med på å gjøre opplevelsen komplett.

The Scholar

Edinburgh
8.4 Veldig bra (2446 anmeldelser)