USA

Rimelig luksus i New York: Føl deg som en VIP, uten at det svir i lommeboka

Det er en kjent sak at New York ikke er noen spesielt rimelig by, og tiden hvor en kunne spare på valutakursene og shoppe seg glad på Fifth Avenue er for lengst forbi.

Likevel er det noen lure måter å nyte litt luksus i New York. Eric fra NewYork.no har et par tips til hvordan du kan få en luksuriøs ferie i New York – selv om du er på budsjett.

Først og fremst, for rimelig luksus i New York, vær tidlig ute med booking!

For meg er luksus det å kunne slappe av. Det jeg forteller alle som spør meg om tips for å planlegge en tur til New York er å bestille på forhånd, det sparer deg for tid, penger og stress. Ved å være tidlig ute kan du få budsjettet ditt til å strekke seg litt lenger, noe som gjør at du kan unne deg luksuriøse opplevelser til en rimelig pris. Hva betyr luksus for deg?

Luksus er… unik kunst og design

For noen kan luksus bety utsøkt kunst og design. Heldigvis er det ikke manko på kunst i New York City, og gallerier og museer arrangerer ofte utstillinger i verdensklasse. Byens største museum – The Metropolitan Museum – er New Yorks svar på Louvre i Paris.

Med gjenstander fra antikkens Egypt, rustninger fra middelalderens Europa, mote, fotoutstillinger og moderne kunst, er det noe her for alle og enhver. For en dose luksus, kan du bestille en VIP-tur på morgenkvisten, før museet åpner for publikum.

Ikke bare finner du en overflod av museer i byen, men mange boutique- og designhoteller har også investert i kunst, skulpturer og unike gjenstander. Her er noen av mine favoritter:

 

Et rimelig luksushotell med over 500 kunstverk

1/3

Du behøver ikke spa opp med massevis av kontanter for å omgi deg av utsøkte kunstverk, når luksuriøse Chambers Hotel både er rimelig og fungerer som et galleri for moderne kunst.

Det er David Rockwell som har designet hotellet, som du finner en kort spasertur unna Central Park, like ved luksuriøse designerbutikker på 5th Avenue. Chambers Hotel er en moderne oase, og en personifisering av New Yorks kunstverden, med mer enn 500 originale kunstverk utstilt gjennom hele bygningen.

Med moderne rom, en vakker kunstsamling og en fantastisk beliggenhet like ved Times Square, MoMA og Rockefeller Center, er dette hotellet en kunstelskers drøm!

Chambers powered by Sonder

Topprangert
New York
8.8 Fantastisk (1710 anmeldelser)

Et rimelig luksushotell med VIP-utsikt

1/3

Med en beliggenhet i et av New Yorks kuleste nabolag, er det ingen overraskelse at Hotel Indigo er inspirert av de graffitibelagte gatene på Manhattans Lower East Side. Kunst er i fokus på dette hotellet, og her finner du blant annet et veggmaleri av den ikoniske graffiti-artisten Lee Quiñones.

De lyse rommene har en moderne atmosfære og spretne farger. Lobbyen på Hotel Indigo ligger i 14. etasje, og har en panoramautsikt over byen. Finn veien til takterrassen for en cocktail eller hopp i bassenget for å beundre byen som en VIP.

Hotel Indigo Lower East Side New York

New York
8.0 Veldig bra (2180 anmeldelser)

Luksus er … 5-stjerners service

5-stjerners hoteller er uten tvil det optimale for luksusreisende. Mitt råd til deg? Utnytt sesongvariasjonene i hotellindustrien for å oppleve femstjerners luksus i New York uten at det gjør vondt i lommeboken. Så hvis du, som de aller fleste andre, ikke har en uspesifisert maksgrense på kredittkortet, kan du vurdere å legge turen din til lavsesongen. Mellom januar og mars kan du få noen veldig gode tilbud på både flybilletter og opphold.

Dette er ikke bare årstiden hvor hotellkostnadene er lavest, men det er også mye å se og gjøre i byen. Sjansen for snø er stor, og å se Central Park forvandles til «winter wonderland» er et syn du aldri kommer til å glemme. Spenn på deg noen skøyter og dra til Bryant Park eller Central Park for å skli over isen midt blant Manhattans skyskrapere.

Om du foretrekker å se på fra sidelinjen, kan du også dra til Madison Square Garden og se en kamp med Rangers. Atmosfæren på en hockeykamp er til å ta og føle på, og selv om du ikke er noen sportsfan, er dette en morsom aktivitet å få med seg. Her er noen hotellalternativer som lar deg nyte femstjerners luksus til en rimelig pris (i lavsesongen).

Et rimelig luksushotell med New York-glamour

1/3

Like over gaten fra Central Park, ved Columbus Circle, over et eksklusivt kjøpesenter, finner du Mandarin Oriental. På dette 5-stjerners hotellet kan du virkelig få valuta for pengene dine. Mandarin Oriental ligger i gangavstand til Times Square og Broadway og har en subway-stasjon like utenfor døren. Det er ikke noe problem å komme seg rundt i hele byen herfra.

Hotellet selv oser av New York-glamour, med store rom og suiter som alle er dekorert i en chic orientalsk stil. Den fristende restauranten kommer med utsikt over Columbus Circle og Central Park, og du kan plaske rundt i hotellets svømmebasseng med panoramautsikt over byen, som en ekte VIP.

Mandarin Oriental, New York

Topprangert
New York
9.2 Fantastisk (1144 anmeldelser)

Et rimelig luksushotell i et kult nabolag

1/3

Like ved et av New Yorks mest populære parkområder, High Line, finner du det The Standard. Hotellet er kult, nabolaget er kult og stilen er kul. Det skorter ikke på fasilitetene, og de 338 moderne og minimalistiske rommene har vinduer fra gulv til tak og en fantastisk utsikt over Hudson River.

Hvis du ikke har lyst til å forlate hotellet, kan du slappe av i hotellets egen tyske biergarten eller feste i den verdensberømte klubben Le Bain, som du finner i toppetasjen. I vintermånedene har hotellet også sin egen skøytebane!

The Standard, High Line New York

Topprangert
New York
8.5 Fantastisk (2393 anmeldelser)

Et rimelig luksushotell med en rooftop-bar

1/3

The Knick er et luksushotell i hjertet av Times Square. Du finner hotellet mellom Broadways blinkende lys og den rolige byparken Bryant Park. Herfra er det kun en kort spasertur til attraksjoner som Top of the Rock og MoMA, samt gode shoppingmuligheter på Madison og Fifth Avenue.

Hotellet byr også på en av New Yorks flotteste rooftop-barer, St. Cloud, med stemningsfulle lys, en utsikt over Times Square og et koselig utendørsområde.

The Knickerbocker

Topprangert
New York
8.9 Fantastisk (3330 anmeldelser)

Luksus er … en utrolig utsikt

Å skue utover denne fantastiske byen fra et utsiktspunkt langt over bakkenivå, er en virkelig luksus. Særlig hvis du kan gjøre dette fra din egen hotellsuite eller terrasse. Så lenge du har et ubegrenset budsjett, kan du velge og vrake mellom hoteller med en flott utsikt. Hvis du derimot er på jakt etter et rimelig hotell med en luksus-utsikt, har jeg noen anbefalinger til deg:

Et rimelig luksushotell i art-deco stil

1/3

For litt god, gammeldags New York-glamour og en flott beliggenhet, er Wyndham New Yorker et godt alternativ. Hotellet ligger like ved Penn Station og i gangavstand til Times Square. Denne art-deco bygningen kan spore sine røtter tilbake til 1930, og var en gang byens høyeste bygning.

For en flott utsikt bør du bestille et av rommene i de øverste etasjene, som har balkong og en utsikt mot Empire State Building – du kommer ikke til å angre!

The New Yorker, A Wyndham Hotel

New York
8.2 Veldig bra (10761 anmeldelser)

Et rimelig luksushotell med en stilsikker cocktailbar

1/3

Sentralt i livlige Midtown, med Times Square og Broadway like utenfor døren, finner du det 44 etasjer høye hotellet Hilton Times Square. De store, men koselige, rommene byr på en panoramautsikt over byen med vinduer fra gulv til tak. Standardrommene finner du fra og med 22 etasje og alle «Deluxe»-rommene ligger i 33. etasje, men alle og enhver byr på en utrolig byutsikt.

Ved siden av rommet ditt, kan du også velge å oppholde deg i lobbyrestauranten i 21. etasje, hvor du kan spise frokost mens du skuer ned på Times Square, eller nyte en drink før en Broadway-forestilling i den stilrene baren.

Hilton New York Times Square

New York
8.4 Veldig bra (3230 anmeldelser)

Et rimelig luksushotell med basseng på taket

1/3

Royalton Hotel ligger på elegante Park Avenue, ikke langt unna Madison Square Park. Dette stilrene hotellet er tidligere kjent som Gansevoort Park Avenue, og har nylig blitt renovert og gjennomgått et navnebytte til Royalton.

Interiøret er elegant og moderne, fasilitetene skorter det ikke på, og med den flotte utsikten fra takbassenget, vil du kjenne deg som et ekte luksusdyr!

Royalton Park Avenue

Topprangert
New York
8.6 Fantastisk (5312 anmeldelser)

Luksus er … moderne teknologi

Moderne teknologi og VR-opplevelser er det siste innen turistattraksjoner i New York. «Dykk» ned i den realistiske dyphavsverdenen i Ocean Odyssey på Times Square, eller test dine ferdigheter innen amerikansk fotball på NFL Experience. «Virtual Reality» er her for å bli!

Du finner også noen hoteller i byen som satser på en moderne vri på losjering, med dingser og høyteknologiske elementer til å gi oppholdet ditt en dash luksus.

Et rimelig hotell med plenty av dingsebomser

1/3

Dette er et av mine favoritthoteller i New York, fordi det byr på komfort uten unødvendig dill, moderne fasiliteter og en fantastisk beliggenhet, i hjertet av byen. citizenM ble til for å dekke behovene til en ny type reisende, og tilbyr opphold i luksuriøse omgivelser til en rimelig pris.

Teknofile reisende kommer til å elske nettbrettet som du bruker til å styre alt i rommet, inkludert temperatur, smart-TV og stemningslysene. I tillegg har du store, myke senger som sørger for at du får skjønnhetssøvnen din.

citizenM New York Times Square

Topprangert
New York
9.2 Fantastisk (2709 anmeldelser)

Et rimelig luksushotell for kjendisjakt

1/3

Novotel Times Square ligger midt i hjertet av New Yorks teaterområde, med Times Square like rundt hjørnet.

Hotellet har dessuten huset flere berømte personer opp gjennom årene, så her kan du få en smak av New York i all sin prakt. For å oppleve en uslåelig utsikt over Times Square, pass på å ta en tur til hotellets flotte terrasse.

M Social Hotel Times Square New York

Topprangert
New York
9.0 Fantastisk (9088 anmeldelser)

Et rimelig luksushotell med en iMac-lounge

1/3

Row NYC er et moderne og livlig hotell som er luksuriøst men også rimelig. Hotellet har en flott beliggenhet nær Times Square og alt byen har å tilby. Gjennom hele hotellet har du WiFi og du finner også en iMac lounge for surfing på nett (med en slående utsikt over 8th Avenue), slik at du alltid er på nett under ferien din.

Andre fasiliteter du finner her inkluderer et fitnessområde, matvarebutikk og restauranten «District M», som serverer god pizza samt ost og spekemat.

Row NYC

New York
7.1(2122 anmeldelser)

Vi har slått oss sammen med Eric fra NewYork.no for å gi deg insider-tips om hvor du bør bo, hva du bør spise og hva du bør utforske i The Big Apple. Skaff ditt gratis minimagasin om New York her . Trenger du flere tips om New York? Følg Eric på Facebook , hvor han laster opp massevis av bilder, tips og inspirasjon for din tur til New York.