USA

Hvor bør du bo i NYC? Hoteller for alle budsjetter i New Yorks 5 beste nabolag.

Hvis du ser for deg ditt ideelle hotell i New York City, ser du en luksuriøs suite på Upper East Side, med utsikt over Central Park, eller et «boutique-hotell» i SoHo?

Kanskje foretrekker du et hotell med svømmebasseng på taket i East Village, eller kanskje et rom med utsikt over byens berømte skyskrapere i Downtown?

New York har mange forskjellige nabolag og et bredt utvalg hotellalternativer som passer alle reisende, enten dette er ditt første eller femtende besøk i byen.

Derfor har vi slått oss sammen med Eric fra NewYork.no, for å gi deg en eksperts guide til hvor du bør bor, hva du bør spise og hvilke steder du bør utforske i «The Big Apple».

Første gang i NYC? Book et hotell i Midtown.

For alle som reiser til New York for første gang, vil jeg definitivt anbefale å bo i Midtown – byen i et nøtteskall. Den unike – nærmest elektriske – atmosfæren på Times Square må bare oppleves. Å bo i dette området betyr også at du er i gangavstand av mange av de ikoniske severdighetene.

Besøk Top of the Rock for en utsikt over Midtown og Central Park, før du shopper litt på Fifth Avenue. På The Museum of Modern Art (MoMA) kan du se fantastisk verk av kunstnere fra van Gogh til Warhol – et must for alle tilhengere av moderne kunst.

Det er også her du finner Broadways skinnende lys. Når du besøker New York, burde du ikke gå glipp av et show. Dra til Carmines for et festmåltid før forestillingen, med italienske retter som er ment til å deles, før du gjør deg klar for showet.

Midtown er også hvor flere turer starter, og en runde med en hop-on-hop-off-buss er definitivt noe jeg kan anbefale for besøkende som kommer for første gang. Billetter til dette kan du bestille direkte på NewYork.no. Se mye av byen, med en guide, i løpet av relativt kort tid, og hopp av der du vil for å utforske området på egen hånd.

citizenM

1/4

citizenM sin merkevare handler om luksus til moderate priser, og er det perfekte stedet å bo på Midtown Manhattan. Her har du alt du vanligvis forbinder med et «boutique-hotell», med en avslappet atmosfære og moderne fasiliteter som gratis WiFi, stemningsbelysning og Netflix.

citizenM New York Times Square

Topprangert
New York
9.2 Fantastisk (2709 anmeldelser)

1 Hotel Central Park

1/4

Med en beliggenhet nesten i Central Park, er dette det perfekte hotellet for dem som både vil ta og føle på det travle storbylivet og nyte den avslappende stemningen i en av verdens mest berømte parker. 1 Hotel lar seg inspirere av naturen, og hver detalj er laget med hensyn til miljøet, med møbler av gjenvunnet tre, madrasser av hampfibre og sengetøy av 100% bomull.

1 Hotel Central Park

Topprangert
New York
9.1 Fantastisk (3874 anmeldelser)

The Chatwal

1/4

Et nydelig og luksuriøst art deco-hotell, med inventar i gull, symmetriske former og et hint av svunnen glamour fra New Yorks gylne 30-tall. Hvis du virkelig vil slå på stortromma, gå for 730sft Chatwal Suite, som har sin egen takterrasse blant de omliggende skyskraperne.

The Chatwal, The Unbound Collection by Hyatt

Topprangert
New York
9.4 Fantastisk (1044 anmeldelser)

På kjendisjakt i NYC? Da er Upper West Side stedet for deg

Manhattans Upper West Side var opprinnelig brukt til jordbruk av rike nederlandske immigranter, men har definitivt kommet langt siden den gangen! I dag er det her kjendisene aller helst vil bo, og det kan du også gjøre, i hvert fall for de dagene du har tilgjengelig for ferie.

Å bo her gir deg litt avstand fra masete Times Square. Du har Central Park like utenfor dørstokken og kan enkelt nå alt du trenger. Central Park er det perfekte stedet å slappe av, se på folk eller ta en sykkeltur. Ikke langt fra Upper West Side finner du Circle Line Cruises. En båttur er en fantastisk måte å se byen fra et nytt perspektiv.

For å dekke kulturbehovet, ta turen til Lincoln Center for å la deg underholde av teater, dans, opera eller musikk. Eller besøk American Museum of Natural History, hvor du kan beundre en skattekiste av en utstilling, med dinosaurer, sommerfugler og til og med en hel hval (av ekte dimensjoner)! I nærheten finner du Alice’s Teacup, som er koselig for å spise lunsj eller, som navnet tilsier, ta deg en kopp te.

Mot Times Square, ved det sørvestre hjørnet av Central Park, finner du Columbus Circle. For en bedre middag, dra til Robert NYC, hvor du har en flott utsikt over parken og den berømte rundkjøringen. Pass på å spørre om du kan få et bord ved et vindu!

Upper West Side er også et glimrende sted å bo med tanke på transportmulighetene med resten av byen. Metroen vil enkelt forbinde deg med resten av byen.

Beacon Hotel

1/4

Beacon er et vennlig hotell som ønsker deg velkommen med en flott utsikt over Hudson-elva, Central Park og Midtown Manhattan. Dette er bare noen av grunnene til at Beacon Hotel er det ideelle stedet å bo på Upper West Side. Rommene fokuserer på komfort og moderne fasiliteter, så forvent deg store, myke lenestoler og blomstermønstrede puter, men også gratis WiFi og ladestasjon med høyttalere for iPoden din.

Hotel Beacon

Topprangert
New York
9.3 Fantastisk (2922 anmeldelser)

Hotel Belleclaire

1/4

Belleclaire er det perfekte hotellet for de mer kulturelt orienterte, siden det ligger i kort avstand til Beacon Theatre, Lincoln Centre og American Museum of Natural History. Dette sjarmerende «boutique-hotellet» har et stilrent interiør som fanger essensen av å bo på Manhattan. Stikkord er sterke farger, art deco-møbler og – hvis du er heldig – utsikt over byen.

Hotel Belleclaire Central Park

Topprangert
New York
8.7 Fantastisk (3299 anmeldelser)

Shoppingtur til NYC? Bo i SoHo for både de store merkene og unike småbutikkene

Visste du at SoHo er en forkortelse for South of Houston? På slutten av 1800-tallet var dette området hjem til en voksende tekstilindustri, noe som fremdeles gjenspeiles i de industrielle bygningene. I dag er SoHo et av byens tryggeste nabolag, og et flott sted å bo dersom du reiser alene.

Hvis du først og fremst er i New York for å fylle kofferten med varer, er SoHo stedet for deg. Her finner du en blanding av store merkevarer og mindre småbutikker, trygt plassert i de vakre bygningene langs nabolagets brosteinsbelagte gater. Det beste stedet å starte shoppingeventyret er der hvor Prince Street og Broadway krysses.

Crosby Street Hotel

1/4

I en rolig brosteinsbelagt gate, sentralt i SoHo, finner du Crosby Street Hotel – hotellet som har alt. Her kan du både få britisk ettermiddagste og se en film på hotellets kino, så du kommer ikke til å savne noe under oppholdet. Våkn opp til litt oppkvikkende morgenyoga eller ta turen opp til kjøkkenhagen på taket for å se solen stå opp over byen.

Crosby Street Hotel

Topprangert
New York
9.5 Fantastisk (72 anmeldelser)

Soho Grand Hotel

1/4

Absolutt alt ved luksuriøse Soho Grand Hotel er grandiost. Fra den imponerende lobbyen til den livlige takterrassen og de opptil 150 kvadratmeter store felles loftsrommene – alle er dekorert med tanke på det moderne og det tidløse.

Soho Grand Hotel

Topprangert
New York
8.8 Fantastisk (2165 anmeldelser)

Roxy Hotel

1/4

Roxy Hotel er dedikert til den livlige jazzalderen og 20-tallets gryende filmindustri i New York. Bygningen var en gang i tiden en ærverdig kino, og hotellet har beholdt både den sjarmerende Art Deco-fasaden og mye av det originale interiøret. Stikk innom restauranten om du føler for en stor og saftig amerikansk hamburger, eller besøk Paul’s Cocktail Lounge, hvor en person med ekspertise innen den eksakte vitenskapen «mixology» blander sammen noen edle dråper i glasset ditt.

Roxy Hotel New York

Topprangert
New York
9.0 Fantastisk (2125 anmeldelser)

De beste restaurantene i NYC? «Foodies» vil aldri spise seg lei av East Village!

East Village er min personlige favoritt blant nabolagene i New York. Jeg har til og med bodd her, for en tid siden, og det er ikke bare meg som har blitt ekstra glad i dette stedet. Madonna, Lady Gaga, Lou Reed og Iggy Pop er alle personer som har gitt en del av sitt hjerte til East Village. Med relativt lave bygninger og få kjedebutikker, er dette et av de mest unike stedene i New York.

East Village er et trendy nabolag, med mange små bistroer, puber og studentbarer. Tree Bistro er et koselige sted med god service og en vakker hage. Ikinari Steak er en japansk biffrestaurant hvor du spiser stående ved bordet. Jeg har hatt en av de beste biffene i mitt liv her, og sausen var herlig. Hvis du ser for deg en mer alternativ kveld ute i New York, bli med på en tur til de gjemte «speakeasy»-barene. Du finner mange av dem (om du vet hvor du skal lete) i dette området.

For å komme seg rundt i byen, har East Village en flott beliggenhet, nær noen av Manhattans mest populære steder, som Little Italy, TriBeCa og Chinatown. Etter en kort subway-tur befinner du deg i Midtown, på Lower Manhattan eller i Brooklyn.

The Bowery

1/4

Å bo på The Bowery er som å bli sendt tilbake i tid til en gammel herregård fra kolonitiden. Lobbyen har eikepanel og en peis omgitt av lenestoler fra 30-tallet, mens soverommene har friske, hvite vegger, hvitmalt tretak og takvifter. Sammenlagt betyr dette at du vil bo og sove i en oase av komfort og varme i hjertet av den travle byen.

The Bowery Hotel

Topprangert
New York
9.4 Fantastisk (895 anmeldelser)

Sixty Lower East Side

1/4

Sixty er synonymt med eleganse. Hotellet er trolig mest kjent for svømmebassenget på taket, hvor et bilde av Andy Warhol stirrer opp på deg fra bunnen. Et annet fremtredende kjennetegn er takterrasse-baren som er innredet som en «tiki»-hytte. Ved siden av mye moro bys det også på en imponerende utsikt over byen her!

Sixty LES

New York
7.4(2235 anmeldelser)

Den beste sightseeingen i NYC? Bestill et hotell i Financial District.

Financial District i New York – verdens ubestridte kjerne når det gjelder finans og lovverk. Bor du i dette nabolaget har du lett tilgang til et stort utvalg attraksjoner og «hotspots». Midt i mellom de mange skyskraperne finner du den verdensberømte børsen, Trinity Church og Federal Hall.

One World Observatory byr på en fantastisk utsikt, mens 9/11 Museum – sammen med minnesmerket – er en rørende anerkjennelse av de tragiske hendelsene i 2001. Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnen og Ellis Island er også lett tilgjengelige fra dette nabolaget.

Om du er i denne delen av byen, bør du ikke gå glipp av muligheten til å ta en båt til disse verdensberømte landemerkene, eller til og med bli med på en spennende helikoptertur!

W New York Downtown

1/4

W er et psykedelisk, moderne og – ikke minst – stilfullt hotell midt oppe i der det skjer. Rommene har et hvitt fargespill, med minimalistiske møbler og maksimalt med plass, slik at utsikten er hovedfokuset.

The Washington by LuxUrban

New York
8.4 Veldig bra (2218 anmeldelser)

Andaz Wall Street

1/4

I tråd med resten av nabolaget er dette hotellet også for dem som alltid er på farten. Stikkord er døgnåpent treningssenter, gourmetrestaurant og en ølhage, hvor du kan nyte et duggfriskt mikrobrygg etter en lang dag i byen. I lobbyen avholdes en daglig «wine hour», for dem som foretrekker vin.

Hyatt Centric Wall Street New York

Topprangert
New York
8.8 Fantastisk (2566 anmeldelser)

Vi har slått oss sammen med Eric fra NewYork.no for å gi deg en eksperts guide til hvor du bør bo, hva du bør spise og hvilke steder du bør utforske i «The Big Apple». Trenger du flere tips mens du er der? Pass på å laste ned Eric’s New York App (for Android-utgaven, klikk her), og bruk Eric som din personlige guide rundt omkring i byen, med offline kart, tips, triks og billetter til alt du vil se og gjøre i New York.