USAStorby

Hvor bør du bo i NYC? Hoteller for alle budsjetter i New Yorks 5 beste nabolag.

Skrevet av , 13. juni, 2018

Hvis du ser for deg ditt ideelle hotell i New York City, ser du en luksuriøs suite på Upper East Side, med utsikt over Central Park, eller et «boutique-hotell» i SoHo? Kanskje foretrekker du et hotell med svømmebasseng på taket i East Village, eller kanskje et rom med utsikt over byens berømte skyskrapere i Downtown?

New York har mange forskjellige nabolag og et bredt utvalg hotellalternativer som passer alle reisende, enten dette er ditt første eller femtende besøk i byen.

Derfor har vi slått oss sammen med Eric fra NewYork.no, for å gi deg en eksperts guide til hvor du bør bor, hva du bør spise og hvilke steder du bør utforske i «The Big Apple».

Første gang i NYC? Book et hotell i Midtown.

For alle som reiser til New York for første gang, vil jeg definitivt anbefale å bo i Midtown – byen i et nøtteskall. Den unike – nærmest elektriske – atmosfæren på Times Square må bare oppleves. Å bo i dette området betyr også at du er i gangavstand av mange av de ikoniske severdighetene.

Besøk Top of the Rock for en utsikt over Midtown og Central Park, før du shopper litt på Fifth Avenue. På The Museum of Modern Art (MoMA) kan du se fantastisk verk av kunstnere fra van Gogh til Warhol – et must for alle tilhengere av moderne kunst.

Det er også her du finner Broadways skinnende lys. Når du besøker New York, burde du ikke gå glipp av et show. Dra til Carmines for et festmåltid før forestillingen, med italienske retter som er ment til å deles, før du gjør deg klar for showet.

Midtown er også hvor flere turer starter, og en runde med en hop-on-hop-off-buss er definitivt noe jeg kan anbefale for besøkende som kommer for første gang. Billetter til dette kan du bestille direkte på NewYork.no. Se mye av byen, med en guide, i løpet av relativt kort tid, og hopp av der du vil for å utforske området på egen hånd.

På kjendisjakt i NYC? Da er Upper West Side stedet for deg.

Manhattans Upper West Side var opprinnelig brukt til jordbruk av rike nederlandske immigranter, men har definitivt kommet langt siden den gangen! I dag er det her kjendisene aller helst vil bo, og det kan du også gjøre, i hvert fall for de dagene du har tilgjengelig for ferie.

Å bo her gir deg litt avstand fra masete Times Square. Du har Central Park like utenfor dørstokken og kan enkelt nå alt du trenger. Central Park er det perfekte stedet å slappe av, se på folk eller ta en sykkeltur. Ikke langt fra Upper West Side finner du Circle Line Cruises. En båttur er en fantastisk måte å se byen fra et nytt perspektiv.

new york hotels central park

For å dekke kulturbehovet, ta turen til Lincoln Center for å la deg underholde av teater, dans, opera eller musikk. Eller besøk American Museum of Natural History, hvor du kan beundre en skattekiste av en utstilling, med dinosaurer, sommerfugler og til og med en hel hval (av ekte dimensjoner)! I nærheten finner du Alice’s Teacup, som er koselig for å spise lunsj eller, som navnet tilsier, ta deg en kopp te.

Mot Times Square, ved det sørvestre hjørnet av Central Park, finner du Columbus Circle. For en bedre middag, dra til Robert NYC, hvor du har en flott utsikt over parken og den berømte rundkjøringen. Pass på å spørre om du kan få et bord ved et vindu!

Upper West Side er også et glimrende sted å bo med tanke på transportmulighetene med resten av byen. Metroen vil enkelt forbinde deg med resten av byen.

Shoppingtur til NYC? Bo i SoHo for både de store merkene og unike småbutikkene

Visste du at SoHo er en forkortelse for South of Houston? På slutten av 1800-tallet var dette området hjem til en voksende tekstilindustri, noe som fremdeles gjenspeiles i de industrielle bygningene. I dag er SoHo et av byens tryggeste nabolag, og et flott sted å bo dersom du reiser alene.

Hvis du først og fremst er i New York for å fylle kofferten med varer, er SoHo stedet for deg. Her finner du en blanding av store merkevarer og mindre småbutikker, trygt plassert i de vakre bygningene langs nabolagets brosteinsbelagte gater. Det beste stedet å starte shoppingeventyret er der hvor Prince Street og Broadway krysses.

hotel-beacon-nyc-usa-february-travel-hacks-view

 

De beste restaurantene i NYC? «Foodies» vil aldri spise seg lei av East Village!

East Village er min personlige favoritt blant nabolagene i New York. Jeg har til og med bodd her, for en tid siden, og det er ikke bare meg som har blitt ekstra glad i dette stedet. Madonna, Lady Gaga, Lou Reed og Iggy Pop er alle personer som har gitt en del av sitt hjerte til East Village. Med relativt lave bygninger og få kjedebutikker, er dette et av de mest unike stedene i New York.

east village new york

East Village er et trendy nabolag, med mange små bistroer, puber og studentbarer. Tree Bistro er et koselige sted med god service og en vakker hage. Ikinari Steak er en japansk biffrestaurant hvor du spiser stående ved bordet. Jeg har hatt en av de beste biffene i mitt liv her, og sausen var herlig. Hvis du ser for deg en mer alternativ kveld ute i New York, bli med på en tur til de gjemte «speakeasy»-barene. Du finner mange av dem (om du vet hvor du skal lete) i dette området.

For å komme seg rundt i byen, har East Village en flott beliggenhet, nær noen av Manhattans mest populære steder, som Little Italy, TriBeCa og Chinatown. Etter en kort subway-tur befinner du deg i Midtown, på Lower Manhattan eller i Brooklyn.

Den beste sightseeingen i NYC? Bestill et hotell i Financial District.

Financial District i New York – verdens ubestridte kjerne når det gjelder finans og lovverk. Bor du i dette nabolaget har du lett tilgang til et stort utvalg attraksjoner og «hotspots». Midt i mellom de mange skyskraperne finner du den verdensberømte børsen, Trinity Church og Federal Hall.

financial-district-new-york-hotels

One World Observatory byr på en fantastisk utsikt, mens 9/11 Museum – sammen med minnesmerket – er en rørende anerkjennelse av de tragiske hendelsene i 2001. Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnen og Ellis Island er også lett tilgjengelige fra dette nabolaget.

Om du er i denne delen av byen, bør du ikke gå glipp av muligheten til å ta en båt til disse verdensberømte landemerkene, eller til og med bli med på en spennende helikoptertur!

Vi har slått oss sammen med Eric fra NewYork.no for å gi deg en eksperts guide til hvor du bør bo, hva du bør spise og hvilke steder du bør utforske i «The Big Apple». Trenger du flere tips mens du er der? Pass på å laste ned Eric’s New York App (for Android-utgaven, klikk her), og bruk Eric som din personlige guide rundt omkring i byen, med offline kart, tips, triks og billetter til alt du vil se og gjøre i New York.

 

 

Vis kommentarer