Hele verden

Drømmehoteller for sjokoholikere!

Har du en lidenskap for sjokolade og reising? Har du vurdert å kombinere de to?

Vi på trivago har laget en liste med syv reisemål som er skreddersydd for deg. Men før du får vann i munnen og setter fart mot flyplassen, bør du ta en titt på hva mer disse hotellene kan tilby.

Plettfri dekor, gjennomførte frokostkonsept, kakaobaserte behandlinger, smaksprøver, workshops, sjokoladeduft i gangene og tilgang til all den sjokoladen du måtte ønske deg – fra klassikere til eksotiske spesialiteter … Dette er bare noen få av de unike opplevelsene du kan vente deg på disse reisemålene.

Klar for å leve det søte liv?

Fábrica do Chocolate | Viana do Castelo, Portugal

1/2

Portugals eldste sjokoladefabrikk ble grunnlagt i 1914 i Viana do Castelo. Etter nitti års drift og bytte av lokaler ble fabrikken stengt i 2004. Men duften av sjokolade var langt fra borte, og noen år senere blåste en ny sjokoladefabrikk igjen liv i bygningen da hotellet Fábrica do Chocolate ble åpnet.

I dag rommer sjokoladefabrikken både et hotell, en restaurant og et museum, og det er sjokoladen som står i sentrum for alle tre.

Hotellet har 18 rom med ulike temaer og unik dekor designet for å ta gjestene med til en sjokoladebasert fantasiverden, og fem av rommene er doble suiter. Blant sjokoladetemaene du finner på de ulike rommene har du det portugisiske sjokolademerket Regina, det tyske eventyret Hans og Grete og sjefen over alle sjokoladefabrikksjefer, Willy Wonka.

Ut over særegen dekor kan Fábrica do Chocolate tilby sjokoladeterapimassasje, frokost, romservice, workshops og smaksaktiviteter, slik at oppholdet ditt blir komplett.

Fábrica do Chocolate

Topprangert
Viana do Castelo
9.4 Fantastisk (305 anmeldelser)

Sacher Wien | Wien, Østerrike

1/2

Hvis du elsker sjokolade har du kanskje hørt om Sachertorte, sjokoladekaken fylt med aprikosmarmelade og toppet med sjokoladeglasur. Men Sachertorte er ikke bare en sjokoladekake – den er også en av de mest kjente spesialitetene fra Wien, og kaken ble til nettopp på hotellet Sacher.

Franz Sacher skapte ikke bare Sachertorte, men var også faren til grunnleggeren av hotellet. Spesialiteten står selvsagt på menyen hos restauranten på hotellet, og produkter inspirert av kaken genererer en tredjedel av hotellets inntekter.

Femstjernershotellet Sacher Wien ligger i hjertet av Wien, og har en restaurant og en bar som begge bokstavelig talt er som skapt for å nyte en av sjokoladeverdenens mest berømte spesialiteter.

Hotel Sacher Wien

Topprangert
Wien
9.6 Fantastisk (1877 anmeldelser)

Baur au Lac | Zürich, Sveits

1/2

Sveits er kjent for å produsere sjokolade i verdenstoppen. På luksushotellet Baur au Lac tar de tradisjonen på alvor i en slik grad at de produserer sin egen sjokolade. Nøttesjokolade, melkesjokolade og mørk sjokolade blir håndlaget på hotellet etter deres egne spesialoppskrifter. Konditoren Johannes Baur grunnla hotellet Baur au Lac og utviklet selv hotellets eksklusive oppskrifter.

Men sjokolade er ikke det eneste dette femstjernershotellet har å by på. Hotellet har 166 rom, praktfull utsikt til fjellene og elven Limmat, fire utsøkte restauranter (en av dem har en Michelinstjerne), nattklubb og treningsstudio. Her ligger alt til rette for et perfekt opphold!

Baur Au Lac

Topprangert
Zurich
9.6 Fantastisk (442 anmeldelser)

Etruscan Chocotel | Perugia, Italia

Det går ikke an å nekte for at dette er den perfekte frokosten for en sjokoholiker. På det italienske Etruscan Chocohotel dreier alt seg om sjokolade. Hotellet har 94 rom fordelt over tre etasjer som er dedikert til hver sin type sjokolade – melkesjokolade, mørk sjokolade og gianduia (et søtt sjokoladepålegg med hasselnøttmasse).

Rommene er utformet for å gjøre sjokoladeparadiset komplett. At de er malt i brunt, er fulle av sjokolade og har møbler som er formet som sjokolader er bare noe av det som bidrar til den ulitimate sjokoladeopplevelsen.

Chocohotel

Topprangert
Perugia
8.5 Fantastisk (2790 anmeldelser)

Rosas & Xocolate | Merida, Mexico

Er du en av de som tenker at sjokolade kan hjelpe mot alt? Da bør du absolutt besøke Rosas & Xocolate i Mexico. Hotellet ligger i det billedskjønne Paseo de Montejo i Merida og spesialiserer seg på sjokoladeterapi. Her kan du nyte sjokoladebaserte behandlinger for både kropp og sjel.

Dette boutique-hotellet med 17 rom, utendørs basseng og spa kan love deg et både velsmakende og velgjørende opphold.

Rosas & Xocolate Boutique Hotel And Spa Merida, A Member Of Design Hotels

Topprangert
Merida
8.8 Fantastisk (313 anmeldelser)

Du Cadran | Paris, Frankrike

Hvis du foretrekker mer eksotiske typer sjokolade med spennende ingredienser som ingefær, lavendel og havsalt, er hotellet Du Cadran i Paris midt i blinken for deg. Du Cadran er mye mer enn bare et hotell – her finner du også en sjokoladebutikk med over 30 ulike typer sjokolade.

I hotellbaren kan du nyte hotellets spesialiteter, som består av både varm sjokolade med eksotiske smaker og sjokoladebaserte drinker. Trestjernershotellet Du Cadran ligger dessuten ideelt til i et av de mest romantiske områdene i Paris, kun få minutters gange fra både Eiffeltårnet og den berømte gaten Champs-Élysées.

Hotel Du Cadran

Topprangert
Paris
9.0 Fantastisk (2449 anmeldelser)

The Chocolate Boutique | Bournemouth, England

I Bournemouth på den engelske sørkysten, en to timers togtur sørvest for London, ligger Storbritannias eneste sjokoladehotell, Chocolate Boutique.

I tillegg til å by gjestene på gratis sjokolade organiserer hotellet sjokoladeworkshops hvor du både kan lære å lage belgiske trøfler og smake sjokoladevin. Prikken over i’en er hotellets egen eksklusive drink Choctail, som sies å være den ultimate sjokoladeopplevelsen.

The Chocolate Boutique

Topprangert
Bournemouth
8.7 Fantastisk (108 anmeldelser)