Hele verden

Bo i en lekker Riad i Marrakech

Har du lyst til å komme deg unna for å oppleve noe helt nytt?

Kunne du tenke deg å reise til et sted som ikke ligger så langt unna, men som samtidig ikke er hverdagskost? Kanskje et sted som kan by på litt andre kulturelle opplevelser enn det du er vant til hjemme? Reisen går til Marrakech!

Dette er uten tvil den mest kjente byen i Marokko. Her ligger alt til rette for at du kan glemme hverdagen. Trange smågater, en fargerik medina, spennende krydderlukter og smakfull couscous er bare noe av det du har i vente her.

For den mest autentiske opplevelsen er det ingen tvil om at du burde overnatte i en riad i Marrakech. Dette er en typisk marokkansk bygning som består av ulike rom fordelt på flere etasjer. I midten av bygget har man ofte en liten bakgård med en fontene eller en liten dam (som ofte er gjort om til et basseng, sånn at gjestene kan kjøle seg ned der).

Kunne du tenke deg å oppleve dette? I så fall bør du ta en titt på disse riadene i Marrakech som er både luksuriøse og rimelige.

En riad i Marrakech som tilbyr kongelig luksus...

1/4

Du vil få en helt unik ferieopplevelse hvis du overnatter på Le Riad Monceau. Dette overnattingsstedet er blant annet utstyrt med en andalusisk terrasse i marmor fra Carrara og et badebasseng dekorert med tradisjonell mosaikk.

Og det er bare inngangspartiet … Le Riad Monceau har også et fantastisk hammam i marmor, et boblebad på takterrassen der du kan få din daglige dose vitamin D, et luksuriøst spasenter og en marokkansk restaurant der en kjent kokk står for maten.

Og som om det ikke var nok … Rommet ditt vil få deg til å føle deg kongelig. Under en svær kuppel har de nemlig plassert et boblebad med roseblader. Der kan du slappe av og ta ferien i ditt eget tempo. Hva venter du på?

Le Riad Monceau

Topprangert
Marrakech
9.0 Fantastisk (660 anmeldelser)

En lekker oase i sentrum

1/4

Marrakech har gjennom mange århundrer tiltrukket seg reisende fra land og strand rundt. Dette har tydelig inspirert Riad Jaaneman. Her har man nesten inntrykk av at man er i Europa, noe som ikke er så rart ettersom det er en italiener som har stått for renovasjonen. Dette har ført til at riaden i dag kombinerer tradisjon og design på en utmerket måte.

Riad Jaaneman er en oase for avslapning midt blant de travle gatene i medinaen utenfor. Her kan du ta det med ro under palmetrærne ved dammen i inngangspartiet eller ta en kopp tradisjonell myntete i en av stuene inne i bygningen.

Det stemmer at Marrakech er kjent for velværetilbudet og du trenger ikke dra langt for å benytte deg av det. Riaden har et eget hammam i spasenteret. Etter en økt der kan du lene deg tilbake på terrassen med utsikt mot Atlasfjellene.

Riad Jaaneman

Marrakech
9.3 Fantastisk (60 anmeldelser)

Lekker design og perfekt for Instagram

1/4

Hvis du er ute etter sted som ser bra ut på Instagram, trenger du ikke lete lenger. Ryad Dyor anses for å være en av de flotteste riadene i gamlebyen og tar seg også svært godt ut på bilder.

Vi kan begynne med terrassen. Her serverer de middag, men på de aller varmeste dagene blir den først servert etter solnedgang. Neste stopp et hotellets hammam. Her kan få en rekke spabehandlinger før du hopper ut i bassenget og runder av det hele med en kopp myntete. Ikke glem å ta bilder underveis!

Er dette for avslappet? Hvis du forlater riaden, er du ikke langt unna de spennende slangene på Jamaa el-Fna, krydderhandlerne på soukene, eller Koutoubia-minareten.

Ryad Dyor

Marrakech
9.5 Fantastisk (109 anmeldelser)

Med gangavstand til de mest kjente severdighetene

1/4

Er du glad i oppdage nye byer til fots? I så fall er Riad Dixneuf La Ksour det ideelle utgangspunktet for deg i Marrakech. Den ligger nemlig midt i hjertet av byen, mellom Jamaa el-Fna, Majorelle-hagen og soukene, der du kan kjøpe lokale matvarer og andre spennende ting.

Denne riaden byr på mer enn bare god beliggenhet. Interiøret er inspirert av Medersa Ben Youssef, et av byens mest kjente symboler.

Riaden er også utstyrt med et spasenter og et basseng, så alt burde ligge til rette for at du kan slappe av hvis du skulle trenge en pause. Dette kan være nyttig etter en lang dag med pruting på markedet eller en runde gjemsel i de trange gatene i medinaen.

Riad Dixneuf La Ksour

Marrakech
8.7 Fantastisk (16 anmeldelser)

En riad i Marrakech når kun det beste er godt nok

1/4

Hvis du overnatter på Riad Elisa mens du er Marrakech, vil du garantert få en opplevelse for livet.

Her har de et spasenter under hvelvet tak og et basseng som bader i lys. Du vil rett og slett få følelsen av at du er en del av et orientalsk eventyr! I spasenteret bruker de produkter basert på argan-olje eller honning, noe som gir en helt egen luksusfølelse.

Mens du venter på middagen på den kjente Restaurant Max, kan du slappe av på rommet ditt som er fylt med tradisjonelle puter. Det finnes knapt noen bedre måte å feire at du har funnet et så flott sted å bo mens du er i Marrakech!

Riad Elisa

Marrakech
7.9 Bra (168 anmeldelser)

Tradisjonell og varm atmosfære i rolige omgivelser

1/4

Hvis du ikke er så glad i å bo midt i sentrum, men likevel ønsker å være i nærheten av de viktigste severdighetene, er Riad Clémentine det perfekte stedet for deg.

Eierne av denne riaden, et par fra Sveits og Portugal, byr på optimal avslapning, men ønsker også å gi noe tilbake til lokalbefolkningen. Det gjør de ved å delta på dugnader i området.

Overnattingsstedet er koselig og personalet er hjelpsomt og trivelig. De viser deg gjerne Marrakechs skjulte skatter. Før du begir deg ut på skattejakt, er det godt å ta en liten svømmetur i bassenget.

Riad Clémentine

Topprangert
Marrakech
9.7 Fantastisk (462 anmeldelser)

Med en takterrasse hvor du kan slappe av

1/4

Skal du reise til Marrakech for å få en pause fra hverdagen? I så fall er Riad Adika det ideelle overnattingsstedet for deg.

Du trenger bare et par soltimer på terrassen for å glemme alt som har med jobb, skole og hverdag å gjøre. Hvis varmen blir for mye for deg, har Riad Adika et basseng du kan kjøle deg ned i.

På dette overnattingsstedet kan du også smake på ekte marokkansk mat. Restauranten byr på alt fra couscous og tagine, til biff og pommes frites.

Riad Adika

Topprangert
Marrakech
8.5 Fantastisk (146 anmeldelser)