NorgeHotelltest

Arktisk eventyr på snøhotell i Norge

By , 19. mars, 2018

Nordlys, reinsdyr, hundeslede, fjorder, kongekrabber og et spektakulært hotell laget av snø venter deg i Nord-Norge!

Man trenger ikke å dra lenger enn til Kirkenes for å få en helt utrolig hotellopplevelse som garantert vil bli husket. Kirkenes Snowhotel byr på et arktisk eventyr som tiltrekker reisende fra steder som Australia, Kina, USA og Storbritannia, for å nevne noen.

Og uansett hvor gjestene måtte komme fra i verden, så har de alle noe til felles; så fort de går inn i snøhotellet blir alle bergtatt av det utrolige byggverket.

Hotellet åpnet sine snøhuler for første gang i 2006 og hvert år siden settes snøhotellet opp med en ny og unik design. I tillegg til snørommene tilbys det også noen lekre hytter i stilig design som er åpne året rundt.

 

Snøhotellet og isbaren

 

Det er noe mystisk og forlokkende med den opplyste, blå døren som leder inn til snøhotellet og innsiden vil garantert ikke skuffe. Det første som venter gjester som kommer inn er en utrolig isbar bestående av bord og stoler som er laget av is (men med varme skinnfeller på) og imponerende veggdekorasjon og isskulpturer som er laget av kunstnere som er hentet inn fra blant annet Disney World.

[collage images="https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2018/03/16094755/dsc-6395.jpg,https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2018/03/16094812/snowhotel-kirkenes-ice-bar-2.jpeg" type="x2-collage"]

 

I isbaren kan man velge mellom flere forskjellige sterke drinker som gir litt varme i kroppen. Ettersom man blir servert drinken i et glass laget av is så er det populært blant gjestene å knuse isglasset på bardisken etter å ha tømt drinken, og bartenderen deler gledelig ut flere isglass slik at man kan dokumentere det med bilder!

 

Snørommene

Fra isbaren går man opp en liten trapp og inn i en fortryllende gang som er som en forlenget snøhule dekorert med iskrystaller og magisk lys. På hver side av gangen er det et åpent hull med noen enkle gardiner som fungerer som «døren» til snørommet. Hotellnummeret står selvsagt ved siden av døren.

Det er totalt 20 hotellrom som alle har hvert sitt unike design og tema. I årets snøhotell var det rom med dekorasjoner av Marilyn Monroe, Frozen, Batman og mer klassiske med maritimt eller hytte-tema, for å nevne noen.

Det er plass til mellom 2 og 5 personer på de forskjellige rommene som består av 1-3 senger. Selv om sengegavlen er laget av is så sover man komfortabelt på madrassene og i soveposene som tåler nedtil minus 35 grader. Men uansett hvor kaldt det skulle være utenfor (for vi vet at det kan bli ganske så kaldt oppe i Kirkenes) så holder snøhotellet alltid minus 4 grader gjennom hele døgnet.

Og skulle du av en eller annen grunn være bekymret for brann på snørommet, så kan det være betryggende å vite at hvert av rommene er utstyrt med brannalarm!

 

[button text="Se hotelltilbud" href="https://www.trivago.no/kirkenes-51659/hotell/kirkenes-snowhotel-511836"]

 

Restaurantene

Kirkenes Snowhotel har to restauranter; Det lekre Høyloftet restaurant er formet som et vikingskip og byr på en fantastisk utsikt utover Langfjorden fra de store vinduene. Gjester som bor på snøhotellet får servert middag og frokost her, som er inkludert i prisen. 

Lokale urter, hjemmelaget syltetøy og reinsdyr er bare noe av det man blir servert fra den arkiske delen av Norge som gjest ved hotellet. Men, når man først befinner seg i «Norges kongekrabbe-hovedstad» så er det verdt å prøve seg på denne delikatessen fra Barentshavet.

 

Snøhotellet tilbyr nemlig Kongekrabbe-safari hvor man kan selv lære å fiske etter de store krabbene. Gjester blir tatt med ut til fjordene, på snøscooter eller båt, og fisker etter krabbene. Tilbake på hotellet blir man deretter servert kongekrabben, som man kan nyte med utsikten over fjorden.

 

[collage images="https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2018/03/16095606/snowhotel-kirkenes-food.jpeg,https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2018/03/16095545/snowhotel-kirkenes-gabba.jpeg" type="x2-collage"]

 

Gabba er den andre restauranten på hotellet. Denne restauranten er inspirert av samekulturen, noe man kan se så fort man går inn døren – den er nemlig designet som et tradisjonelt Lavvo-telt. Tradisjonell joikemusikk spilles også flere steder på hotellet, og når man møtes kl. 16.00 i Gabba-restauranten for å få reinsdyrpølser i lompe, får gjester en introduksjon til samelivet og kulturen fra hotellets ansatte. På dagtid kan gjester spise lunsj her, eller ta seg en varm kopp kaffe innimellom alle aktivitetene.

 

Aktiviteter

Det er nok av aktiviteter på hotellet så her er det rett og slett umulig å kjede seg!

Over 150 hunder står klare for å ta med gjester på tur i hundeslede (eller bli klappet) og denne aktiviteten er tilgjengelig året rundt. I tillegg til hundeslede og kongekrabbesafari kan gjester ta en tur ut med snøscooter, dra på isfiske, mate reinsdyrene i hotellets vinterpark, dra på nordlyssafari eller benytte seg av gratis vinterutstyr som langrennski, truger, akebrett og spark.

 

[collage images="https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2018/03/16095942/snowhotel-kirkenes-dressingroom.jpeg,https://media-magazine.trivago.com/wp-content/uploads/2018/03/16095953/snowhotel-kirkenes-utlan.jpeg" type="x2-collage"]

 

Hotellet tilbyr i tillegg også en garderobe med varme kjeledresser, ullsokker, sko og balaklava som er gratis for gjester å låne.

Som hotellet skriver på sin egen hjemmeside; «her trenger man bare å ta med seg en arktisk eventyrlyst!» Vi på trivago kan dermed også anbefale at man bør ta med seg et kamera, for et opphold på dette hotellet er garantert noe du vil ha i fotoalbumet!

 

Kirkenes

Kirkenes er et populært sted for reisende som enten skal på eller av Hurtigruten, og da kan det være perfekt å kombinere det med en overnatting på Kirkenes Snowhotel ettersom hotellet tilbyr gratis transport til havnen hvor Hurtigruten går fra.

Hvis du tenker å ta en helg i Kirkenes med en natt på snøhotellet og en natt i Kirkenes by, så er det verdt å vite at snøhotellet tilbyr gratis transport til både Thon Kirkenes og Scandic Kirkenes som begge ligger i byen.

 

[button text="Hotelltilbud i Kirkenes" href="https://www.trivago.no/kirkenes-51659/hotell"]