Asia

7 drømmepalass i India du kan bo på

Drømmer du om et indisk eventyr?

Indisk mat, paradisstrender, rikt dyreliv, unik arkitektur og storslagne palass – er dette noe du kunne tenke deg å oppleve?

India er et spennende og unikt land som byr på en interessant historie og utallige opplevelser man sent vil glemme. Mange av oss har nok sett indiske palass i filmer og på TV, men visste du at du faktisk kan sjekke inn på de?

Vi har håndplukket syv av landets erverdige palass som har blitt omgjort til luksushotell.

Her vil du bo som en ekte maharaja på ferie!

1. Taj Lake Palace

1/3

Mange husker de flotte stedene James Bond besøker i sine mange filmer og Taj Lake Palace er et av disse i filmen «Octopussy» fra 1983. Palasset ble bygget i 1792 og tilhørte den gang Maharana Jagat Singh II. Idag blir palasset brukt som et luksushotell.

Med en skjermet beliggenhet på en liten øy i den vakre innsjøen Lake Pichola, (som kun kan nås med båt) så er det ikke så rart at stjerner som Nicole Kidman har lagt sin elsk på palasset.

Innsjøen og palasset ligger i byen som ofte omtales som østens «Venezia», Udaipur. Her er det mange palass, hager og vakre templer å utforske.

For en avkobling uten like, kan gjester ved Taj Lake Palace benytte seg av massasjebehandlinger eller jacuzzien på Jiva Spa Boat, samtidig som man kan nyte utsikten til Udaipur og palasset.

Taj Lake Palace

Topprangert
Udaipur
9.6 Fantastisk (1445 anmeldelser)

2. Rambagh Palace

1/3

Dette 1800-talls-hotellet anses av mange å være selve juvelen i Jaipurs krone. Gjennom årenes løp har generasjoner av indiske kongeligheter bodd her.

Hotellet er luksuriøst innredet og har en imponerende ballsal som er perfekt for fest. Det var også på dette palasset hvor Katy Perry og Russell Brand giftet seg i et ekstravagant bryllup i 2010.

De som velger å sjekke inn her kan glede seg til et luksuriøst opphold.Lekre svømmebasseng, et stort og frodig hageanlegg, og tekstiler i silke av høy kvalitet pryder hotellet og vil få enhver gjest til å føle seg kongelig.

De eksklusive baderommene er innredet i marmor og din egne personlige butler vil forberede det perfekte badet for deg!

Rambagh Palace

Topprangert
Jaipur
9.7 Fantastisk (724 anmeldelser)

3. Taj Falaknuma Palace

1/3

Et prakteksemplar på 1800-tallets elegante arkitektur er Taj Falaknuma Palace. Gjester som skal bo her får en kongelig velkomst ved å bli hentet i luksusbil og deretter tatt frem til hotelldøren i hest og kjerre.

Det vakre palasset har interiør i europeisk stil, alle tenklige bekvemligheter, samt klassisk indisk gjestfrihet.

Nizam Suite er Indias største presidentsuite, og kommer med et privat svømmebasseng, en egen personlig butler, flott utsikt til hagen og en innredning som er valgt ut av Prinsesse Esra.

Taj Falaknuma Palace

Topprangert
Hyderabad
9.8 Fantastisk (483 anmeldelser)

4. The Oberoi Rajvillas

1/3

Kunne du tenkte deg å ligge ved bassenget her? Omringet av frodige planter og lekker indisk arkitektur mens du hører lyden av eksotisk fuglekvitter?

Et opphold på det kjente Oberoi Rajvillas i Jaipur er et man sent vil glemme. Luksushotellet byr på 3 restauranter, frokost i krydderhagen, private matlagingstimer og romantiske middager ved bassenget.

Gjester kan velge mellom praktfulle rom og suiter, og for de som virkelig vil slå på stortromma så er Kohinoor Villa det perfekte valget for de som ønsker enda mer luksus.

Villaen kommer med et 20 meter langt svømmebasseng og en lekker privat hage med en egen paviljong som er perfekt for en romantisk middag.

The Oberoi Rajvilas Jaipur

Topprangert
Jaipur
9.7 Fantastisk (475 anmeldelser)

5. Umaid Bhawan Palace

1/3

Høyt over ørkenbyen Jodhpur ligger Umaid Palace, et storslagent palass og en viktig del av Rajasthans historie.

Palasset er verdens sjette største private residens og er delt inn i 3 deler; en del som er luksushotell, en del er museum, og den siste er Jodhpurs kongefamiles private bolig.

Hotellets innredningen i art déco-stil er både klassisk og moderne, og skaper, sammen med hotellets tradisjonelle arkitektur, en unik atmosfære man sjeldent opplever.

For ekstra luksus kan man booke Maharani-suiten, som var designet for selve dronningen. Her har man har utsikt til Mehrangarh fortet og palassets vakre hager.

Umaid Bhawan Palace Jodhpur

Topprangert
Jodhpur
9.9 Fantastisk (488 anmeldelser)

6. HRH Shiv Niwas Palace

1/3

Et annet drømmepalass i Udaipur er HRH Shiv Niwas Palace. Her venter 17 unike suiter med spektakulær utsikt over byen og den kjente Lake Pichola.

Palasset ble bygget i 1874 av Maharana Sajjan Shambhu Singh og har siden den gang huset flere kongelige gjester, blant annet George V av Storbritannia og Edward, prinsen av Wales.

Det skjer støtt og stadig at hotellet blir brukt til bryllup og filminnspillinger frå både Hollywood og Bollywood. Hvis du kommer hit som gjest på hotellet kan du være så heldig og ende opp som statist i en storfilm!

Shiv Niwas Palace By Hrh Group Of Hotels

Udaipur
8.4 Veldig bra (448 anmeldelser)

7. Deogarh Mahal

1/3

Deogarh Mahal har ofte blitt kalt ”gudenes bolig” og det er ikke så overraskende når man får oppleve den utrolige arkitekturen, den overdådige luksusen og den fantastiske maten.

I hotellets Royal Suites ser du tidløs eleganse, mosaiker, innredningsdetaljer i rødt og gull, og badekar i stein som nesten er på størrelse med et svømmebasseng.

Hvis du liker gamle fine biler må du ikke gå glipp av sjansen til å få en privat kjøretur rundt om i landsbyen.

Deogarh Mahal

Deogarh
8.0 Veldig bra (146 anmeldelser)