Europa

10 boutique-hoteller – 10 uforglemmelige opphold

Her finner du en oversikt over noen av de beste boutique-hotellene i Portugal.

Vi er overbevist om at du kommer til å elske disse hotellene, uavhengig av om du er ute etter å dra til Douros bredder, Algarves vakre strender eller idylliske Ponta do Sol på Madeira.

Hva er fellesnevneren? Sjarmerende interiør, særegen arkitektur og historiske bygninger ser ut til å gå igjen. Alle disse hotellene er eksklusive overnattingssteder som fokuserer på luksus, særpreg og originalitet.

Er du klar for å la deg imponere av Portugals beste boutique-hoteller?

Lisboa

1/4

Bygningen LX Boutique Hotel ligger i pleide å være forlatt, men har nå fått en renessanse. I dag gir hotellet en autentisk opplevelse av Lisboa.

Hotellet ligger i hjertet av Baixa, og er derfor et ypperlig utgangspunkt for å utforske denne levende byen. Herfra kan du enkelt oppleve Lisboas kultur, uteliv, spisesteder og historie.

De klassiske rommene har utsikt over byen, gratis wi-fi, aircondition, dokkingstasjon for iPod og minibar.

Med sine bibliotekhylle-tapeter hedrer rommene også den berømte, portugisiske poeten Fernando Pessoa, som pleide å gå langs veien utenfor hotellet hver morgen.

LX Boutique Hotel

Topprangert
Lisboa
8.8 Fantastisk (4162 anmeldelser)

Porto

1/4

Porto er en by som er full av fantastisk kultur og mat. Hvis du kunne tenke deg å bo et sted med god utsikt mot sjøen, burde du vurdere et opphold på 1872 River House.

Hotellet ligger ved bredden av elven Douro og byr på en unik utsikt mot Ribeira og Dom Luís-broen.

Hvert enkelt rom på 1872 forteller sin egen historie. Her finner du tradisjonelle, portugisiske møbler som har blitt restaurert og tilpasset til de ulike rommene. Rustikke elementer som mursteinsvegger, franske vinduer og minimalistiske møbler bidrar til at gjestene kan nyte rommene og utsikten til det fulle.

1872 River House By Olivia

Porto
9.6 Fantastisk (486 anmeldelser)

Cascais

1/4

Et luksuriøst femstjernershotell med en Michelin-belønnet restaurant. Fortaleza do Guincho ligger på toppen av en klippe med utsikt mot Atlanterhavet. Her vil man bli møtt av en varm og hyggelig atmosfære, noe som gjør dette til et ypperlig reisemål for familieferien eller en romantisk reise for to.

Hvis du planlegger et forretningsarrangement, trenger du heller ikke lete lenger. Dette hotellet har et fullt utstyrt forretningssenter, trådløst internett og en middelalderhall. Her er det plass til så mange som 110 gjester, noe som gjør den til et ideelt sted for flotte gallamiddager.

Men Forta do Guincho er mye mer enn bare forretninger. Hotellet ligger i nærheten av noen av landets beste golfbaner, i tillegg til en rekke spasentre, surfeskoler og tennisbaner.

Hotel Fortaleza Do Guincho Relais & Chateaux

Topprangert
Cascais
8.6 Fantastisk (790 anmeldelser)

Cascais

1/4

Hvis du er ute etter en ferie ved kysten, kan Farol Design Hotel være stedet for deg. Dette hotellet har en 180-graders utsikt mot havet og tilgang til turstier langs strandlinjen. Her kan du med andre ord nyte sjøen slik du vil, når du vil. Restaurantene langs turstiene har spesialisert seg på sushi og annen sjømat.

Alt ligger til rette for at hele familien kan føle seg velkommen her. Farol Design Hotel er kjæledyrvennlig og kan også by på en VIP-pakke.

Dette hotellet har 33 rom, inkludert fire suiter, åtte designrom og en luksuriøs loftsleilighet. Loftsleiligheten ligger adskilt fra selve hotellet, og kan derfor by på ekstra ro og stillhet.

I tillegg til den fantastiske utsikten mot Atlanterhavet finnes det også et treningsstudio, et spasenter, en personlig kokk og en butler som gjestene kan dra nytte av.

Farol Hotel

Topprangert
Cascais
9.2 Fantastisk (1404 anmeldelser)

Lisboa

1/4

Tivoli Hotel har rukket å bli et kjent symbol på byen i løpet av de 80 årene det har eksistert. Hotellet ligger i Avenida da Liberdade, og passer derfor godt for de som er glade i shopping. Her kan du finne både Chanel, Dior og Cartier rett rundt hjørnet.

Baren på takterrassen er det perfekte stedet for å nyte panoramautsikten og solnedgangen. Gjestene kan velge mellom hotellets to spisesteder: Restaurante Terraço og Brasserie Flo Lisboa.

Hvis du har muligheten til å besøke presidentsuiten, vil du se marmorgulv, forseggjorte detaljer, luksuriøst interiør og et badekar med massasjefunksjoner. Suiten har et areal på 250 kvadratmeter og ligger i 7. etasje. Herfra kan du se de fleste av byens viktigste avenyer.

Tivoli Avenida Liberdade Lisboa – A Leading Hotel Of The World

Topprangert
Lisboa
9.1 Fantastisk (7184 anmeldelser)

Altura, Castro Marim

1/4

Dette er et drømmehotell for alle som er glade i mat. Mat står helt sentralt hos Praia Verde. Intet opphold her er komplett uten et besøk i hotellets restaurant Terra. All maten er kortreist og tilberedet fra bunnen. Hele menyen er med andre ord en sann fryd for de som setter pris på god mat.

Foruten matopplevelsene finnes det også en rekke andre ting å finne på i området. Du kan dra på safari, vandre langs Ria Formosa-lagunen og Guadiana-elven eller besøke noen av fornøyelsesparkene i nærheten.

Dette hotellet har 40 suiter som alle er nøytralt innredet med hvert sitt tekjøkken og balkong med utsikt mot hagen eller sjøen.

Skal du reise med barn? Hotellet har også en familiesuite med en veldig komfortabel sovesofa for barna.

Octant Praia Verde

Topprangert
Altura
9.3 Fantastisk (547 anmeldelser)

Portimão

1/4

Bela Vista tilbyr den perfekte kombinasjonen av sand, sjø og luksus. Hotellet holder til i en bygning fra 1800-tallet og ligger rett ved stranden Praia da Rocha på Algarve-kysten.

Interiøret er stilig og bærer preg av tradisjonell, portugisisk arkitektur kombinert med moderne eleganse. Hotellet mangler heller ikke fasiliteter og gir deg alt du trenger for et fantastisk opphold.

Fra hotellet har man privat adgang til stranden og et imponerende utendørsbasseng. Hotellets bar ved bassengkanten er det ideelle stedet for å slappe av med noe godt i glasset etter en lang dag i solen.

Rommene på Bela Vista er unike og hyggelige. Herfra kan du virkelig nyte den dypblå atlanterhavsfargen som er så typisk for Portugal. Hvert rom er utstyrt med wi-fi, LCD-TV, dokkingstasjon for iPhone og luksuriøse toalettartikler fra L’Occitane.

Bela Vista & Spa

Portimão

Póvoa de Penafirme, Santa Cruz

1/4

Furuskoger, sanddyner og lyden av havet … Alt dette finner du mindre enn én time utenfor Lisboa. Areias do Seixo er et bortgjemt hotell som har fokus på naturen og livets enkle gleder.

Hotellets restaurant baserer seg på kortreist mat som tilberedes på møysommelig vis. Absolutt verdt et besøk! Det er heller ingen dum idé å besøke spasenteret. Det finnes knapt et mer egnet sted for å legge alt kjas og mas bak seg.

Alle rommene er innredet forskjellig. Det de har til felles er at de har peis, veranda med trepanel, uslåelig sjøutsikt og eget boblebad. Hvis du har lyst på enda mer luksus, kan du sjekke ut en av hotellets villaer. Da kan du blant annet nyte fasiliteter som eget basseng, grill, og kjøkken.

Areias do Seixo

Topprangert
Torres Vedras
9.5 Fantastisk (95 anmeldelser)

Lagos

1/4

Dette elegante femstjernershotellet ligger på toppen av en klippe i Lagos.

Her finner du blant annet et luksuriøst spasenter, noe som er perfekt for de som er ute etter en avslappende familieferie. Hotellet har en egen barneklubb kalt Caskiddy, der barna kan utfolde seg i flere lekeområder og et basseng med sandbunn.

Overnattingsstedet er inndelt i fire fløyer. Hver enkelt fløy er inspirert av et de fire kontinentene som portugisiske oppdagelsesreisende dro til i sin tid. Dermed kan du få en afrikansk, europeisk, asiatisk eller søramerikansk opplevelse, alt avhengig av hvilken fløy du ender opp i.

Cascade Wellness Resort

Topprangert
Lagos
9.2 Fantastisk (2908 anmeldelser)

Ponta do Sol, Madeira

1/4

Dette hotellet ligger rett i nærheten av Estalagem Ponta do Sol, og gjestene kan bruke fasilitetene ved begge hotellene som de selv ønsker – uten ekstra kostnader.

Hotel da Vila ligger i den historiske lille kystbyen Ponta do Sol. Det er tydelig at dette hotellet har hatt fokus på design. Møblementet er moderne, lyssettingen er innovativ og innspillene av natur skaper en vennlig og trivelig atmosfære.

Ettersom rommene er så fine, kan det være fristende å bli innendørs. Men du skal vite at det finnes massevis av ting å finne på i nærheten, deriblant dykking, delfinsafari, grottevandring og fotturer.

Hotel Da Vila

Ponta do Sol
9.0 Fantastisk (39 anmeldelser)